Paraglajderi iz pet država na takmičenju u Novom Pazaru

Beta

četvrtak, 18. 04. 2019. u 23:20

Параглајдери из пет држава на такмичењу у Новом Пазару

Ilustracija / Foto G.Šljivić

Grad Novi Pazar je pokrovitelj takmičenja, u čiju su organizaciju uključeni i gradski Sportski savez i Regionalna turistička organizacija Sandžaka
Novi Pazar open 2019 u paraglajdingu okupiće više od 40 pilota iz Kine, Nemačke, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije, najavili su danas organizatori sportske manifestacije koja je na programu od 19. do 21. aprila. "Prvog takmičarskog dana, u subotu, ako vremenski uslovi budu odgovarajući, poletište će biti na Hodževu, a dan kasnije na Goliji. Planirano je da se leti od 12 do 18 časova", rekao je sekretar Sportskog aero udruženja Jastreb Edin Mavrić.

Pročitajte još:Paraglajding: Đurković se vratio na tron

Grad Novi Pazar je pokrovitelj takmičenja, u čiju su organizaciju uključeni i gradski Sportski savez i Regionalna turistička organizacija Sandžaka.

"Zadovoljstvo je biti domaćin atraktivne sportske discipline, gde očekujemo brojne goste iz drugih gradova. Pozivam ljubitelje sporta da dođu na poletišta u što većem broju", naveo je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Paraglajding open 2019 jedno je od takmičenja predviđenih povodom obeležavanja 558. rođendana Novog Pazara.

Pročitajte još:Paraglajderom sleteo u istoriju

"U perspektivi, trebalo bi da paraglajding bude naš turističko-sportski proizvod. Tokom vikenda očekujemo veliki broj sportista, posetilaca i turista sa strane", zaključio je direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka Haris Gegić.

Svečano otvaranje takmičenja zakazano je za petak od 21.00.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije