PRIVEDENA SLUŽBENICA: Iz Višeg suda nestalo 30.000 evra

J.Ćosin

sreda, 17. 04. 2019. u 20:22

ПРИВЕДЕНА СЛУЖБЕНИЦА: Из Вишег суда нестало 30.000 евра

Viši sud u Nišu; Foto: J.Ćosin

Službenca Višeg suda u Nišu G.R. uhapšena je u sredu po nalogu Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da je prisvojila 30.000 evra koje je u sudu ostavio jedan osuđenik pre odlaska na izdržavanje kazne
Službenca Višeg suda u Nišu G.R. uhapšena je u sredu po nalogu Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da je prisvojila 30.000 evra koje je u sudu ostavio jedan osuđenik pre odlaska na izdržavanje kazne.


Kako za “Novosti” kažu u Tužilaštvu, njoj je određeno zadržavanje od 48 sati u tom roku će biti saslušana od strane tužioca.


- Postoji osnovana sumnja da G.R. iz Niša učinila krivično delo pronevera tako što je iz sudskog depozita prisvojila novac koji joj je bio poveren u radu u iznosu od 30.000 evra potvrdili su iz VJT.

PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen policijski službenik u Ćupriji zbog vrbovanja maloletnice za prostituciju

Novac osuđenika deponovan je u Višem sudu pre odlaska na izdržavanje kazne, ali kada se on po osluženju vratio po novac, u Sudu ga nije bilo. Novac je kasnije ipak prikupljen i vraćen, a zasad ostaje nepoznanica kako. Ovaj slučaj je kako se saznaje, istraživala i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

dragoslav

18.04.2019. 08:23

Jedno vreme , širila se priča kako je sudijama potrebno povećati plate da ne bi bili korumpirani, al džaba visoke plate , jednostavno čovek koji radi taj posao treba da ga voli i da bude pravičan, jer ako je svota novca mera morala i časti onda taj moral i čast nisu ništa veći od morala kriminalaca!! Profesija se teško izgrađuje ali se izuzetno lako ruši!!