BORBA na suzbijanju narkomanije, bila je i ostaće prioritet novosadske policije, a da je tako, svedoče hapšenja zbog trgovine narkoticima. Akcije na otkrivanju dilera neprestano traju, a za prva tri meseca zaplenjeno je 68 kilograma narkotika, dok je u istom periodu lane oduzeto bezmalo 15 kilograma opijata. Od prvog dana januara do kraja marta, zaplenjeno je i 9.000 različitih tableta.

Zasad u ovoj godini najveći "ulov", zabeležen je pre dve nedelje, kada je u kući, u okolini Novog Sada, pronađeno više od 27 kilograma marihuane, a tada je uhapšen osumnjičeni za trgovinu drogom P. P. (57). Prethodno, početkom februara, policija je zaplenila 10 kilograma marihuane i uhapsila D. J. (37) sa područja Kule. Droga je nađena u autu osumnjičenog.

Pročitajte još - Novi Sad uporno protiv dilera

U zajedničkoj akciji novosadske i sremskomitrovačke policije krajem februara zaplenjeno je više od kilogram marihuane, a džak sa drogom bio je ispod sedišta suvozača S. S. (33) u autu koji je zaustavljen u Novom Sadu. Poslednjeg dana januara, kod osumnjičenog S. M. (41) pronađeno je više amfetamina i semenki indijske konoplje.

Lane je zaplenjeno skoro 120 kilograma narkotika, što je za 78 odsto više nego 2017. Zajedno sa SBPOK otkriveno je sedam laboratorija za proizvodnju droge, dve u Austriji i pet na našem prostoru.

PETORICI 35,6 GODINA

U VIŠEM sudu u Novom Sadu u februaru je petočlana grupa osuđena na ukupno 35 godina i šest meseci zatvora zbog dilovanja kokaina i marihuane tokom 2017. u Novom Sadu.