Požarevac: Sinđelićeva se radi do 1. decembra

D. NOVKOVIĆ

10. 04. 2019. u 11:53

Пожаревац: Синђелићева се ради до 1. децембра

Foto D. Novković

Izmene režima saobraćaja zbog neophodne zamene cevi i kompletne rekonstrukcije u Požarevcu

POČELI su pripremni radovi za zamenu toplovoda u požarevačkoj Sinđelićevoj ulici koja će, pritom, biti i kompletno rekonstruisana. Posao vredan čak milion evra će potrajati do 1. decembra, a direktor JP "Toplifikacija" Dejan Dačić kaže da se trenuto postavlja saobraćajna signalizacija u bočnim, jednosmernim ulicama.

- Kosančićeva, Topličina i Ulica kneza Lazara će privremeno postati dvosmerne, a saobraćaj u Sinđelićevoj se zatvara 11. aprila. Stambenim zajednicama i vlasnicima lokala u tom delu grada smo poslali oko 800 obaveštenja o tome šta ih čeka u predstojećem periodu. Naime, prva tri meseca ćemo menjati stare toplovodne cevi, a zatim sledi izgradnja vodovodne mreže i kišne kanalizacije, te obnova kolovoza i trotoara. Do kraja radova će biti zatvoren i parking u Sinđelićevoj koji će služiti za lagerovanje materijala i opreme - objašnjava Dačić, i napominje da će blagodet osetiti i žitelji paralelne Jug Bogdanove ulice koja predstavlja najnižu tačku u gradu, pa su se u nju slivale sve padavine koje će ubuduće prihvatati kanalizacija u Sinđelićevoj.


PROČITAJTE JOŠ - Požarevac: Milion evra za uređenje grada


TOPLOVOD

TOKOM narednih 90 dana, u Sinđelićevoj će biti rekonstruisano 606 metara toplovoda, a izvođači radova su "Isoplus" i "Termomont" iz Beograda, te "Konvar" iz Pinosave.NAJAVLjENI RADOVI NA ČAK 40 LOKACIJA U ŠAPCU

GUŽVE ZBOG SANACIJE PROTINE ULICE

ZBOG najavljene sanacije čak 40 ulica, u Šapcu je već zatvoreno više gradskoh saobraćajnica, pa u centru povremeno dolazi i do kolapsa. Najteže je u Ulici vojvode Mišića, na delu od raskrsnice sa Masarikovom do Ulice prote Smiljanića, a najavljeno je da će zbog radova u ovoj šabačkoj žili kucavici biti zatvorene i okolne saobraćajnice - Vlade Jovanovića, deo Ulice Jovana Cvijića od TC "Roda" do Vojvode Mišića, te Zanatlijska. A. D.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije