NEZADOVOLjNI načinom na koji se prikupljaju potpisi za projekte koji će biti predloženi na predstojećem referendumu o utrošku novca na ime poreza, žitelji Jelenče kod Šapca su sa zbora poručili da lokalna samouprava obesmišljava Savet mesne zajednice i - uz pomoć aktivista koji se po selu kreću sa blanko papirom - pokušava da novac usmeri u, sumnjaju, mutne poslove.

Pročitajte još: Vršac: Za novi sjaj stare sale

- Radi se o klasičnoj agitaciji, uz argument da lokalna samouprava u Šapcu ima višak novca koji će, navodno, dati Jelenči - kaže predsednik Saveta MZ Željko Krsmanović, naglašavajući da imaju čitav niz drugih predloga o tome kako potrošiti 2,8 milina dinara koliko bi trebalo da im se vrati od naplaćenog poreza na imovinu.

Član Saveta Stevan Živanović kaže da bar 15 ulica nema kanalizaciju, ulično svetlo i niskonaponsku mrežu, pa se struja još "vuče" sa kuće na kuću... a tu je i nedostatak trotoara.

ŽELjE

PORED trotoara, koji im je u vrhu prioriteta, ljudi u Jelenči traže i izgradnju kanalizacije u Partizanskoj ulici, nabavku paketića za školsku decu, pomoć lokalnom fudbalskom klubu, rasvetu na terenu za male sportove, ulične svetiljke, posipanje neasfaltiranih puteva, uređenje školskog dvorišta...