SUDSKI izvršitelji i 15. put ostali su "kratkih rukava", jer radnici Fabrike reznog alata (FRA) ni u sredu im nisu dozvolili da uđu u posed pogona za proizvodnju kugličnih vretena, i time ih sprečili da oduzimanjem dela pogona Fabrike naplate dug od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom.

Radnici su već nepravosnažnim rešenjem Privrednog suda kažnjeni sa po 10.000 dinara zbog svojih postupaka, a sigurno je da će svaka naredna kazna biti viša.

PROČITAJTE JOŠ - FABRIKA REZNOG ALATA U ČAČKU: Radnici opet odbranili preduzeće

Osim prekršajnih prijava koje su radnici dobili i novčanih kazni od 10.000 dinara, sada smo svi dobili pozive da se javimo na saslušanje kod javnog tužioca jer smo, navodno, pripadali grupi koja je sprečavala službena lica u izvršenju dužnosti - rekao je Dušan Đelić iz Industrijskog sindikata.

Prema njegovim rečima, radnici planiraju da organizuju protest ispred Ministarstva pravde. Kako nezvanično saznajemo, i radnici, ali i načelnik uložiće žalbu na rešenja.


KAZNA

PRETHODNO je i načelnik PU Čačak Draško Darijević kažnjen sa 100.000 dinara, jer policija nije omogućila službenim licima da obavljaju dužnost, u ovom slučaju sudskim izvršiteljima.