DVA MESECA NAKON NAJAVLjENE OSTAVKE: Azdejković do kraja sezone u kruševačkoj toplani

S.BABOVIĆ

četvrtak, 28. 03. 2019. u 10:29

ДВА МЕСЕЦА НАКОН НАЈАВЉЕНЕ ОСТАВКЕ: Аздејковић до краја сезоне у крушевачкој топлани

Dragan Azdejković, direktor toplane u trenutku kada je najavio svoju ostavku Foto S.BABOVIĆ

Zbog stalnog pucanja i curenja starih kotlova na centralnom toplotnom izvoru zbog čega više od 5.000 korisnika redovno nije imalo i još uvek nema grejanje, on je ostavku i podneo

DRAGAN Azdejković, direktor JKP Gradska toplana u Kruševcu podneo je ostavku krajem januara, ali se o njoj odbornici neće izjašnjavati sve dok se ne okonča grejna sezona, potvrđeno je u Skupštini grada. Zbog stalnog pucanja i curenja starih kotlova na centralnom toplotnom izvoru zbog čega više od 5.000 korisnika redovno nije imalo i još uvek nema grejanje, Azdejković je ostavku i podneo, ocenjujući je kao moralni čon.

Da je ostavka dostavljena, za “Novosti” je potvrdio Živojin Miloradović, predsednik Skupštine grada.

-Ostavka će biti razmatrana tek po završetku sezone, u skladu sa propisima, zakonom o javnim preduzećima i statutom grada,koji regulišu postupak i način odlučivanja kada je u pitanju ostavka direktora preduzeća-rekao je, između ostalog, odbornicima Živojin Miloradović,dodajući da je koalicija na vlasti nasledila toplanu sa oko osam miliona evra dubioze.

Pročitajte još - Direktor toplane u Kruševcu podneo ostavku

Direktor toplane u ostavci poručio je opoziciji da su preduzeće ostavili na kolenima, sa 900 kubika vode gubitka.

-Zime 2011./2012.godine trećina grada nije imala grejanje, na minus 22-naveo je Dragan Azjdeković na poslednjoj sednici. - Mnogo je lako kada je neko u problemu da stičete političke poene, ali to po meni nije dobro za ovaj grad.

Do sada su tačno 10 puta učesnici protesta koji se održava svakog petka u Kruševcu,zatražili ostavku deirketora toplane, ali i ostavke Nadzorni odbor tog preduzeća,kao i da se tri računa za grejanje smanje za 50 posto.Na jednom od skupova potpisivala se i peticija za smenu direktora, a tražilo proceuiranje odgovornih za situaciju u toplani.

Sedište Gradske toplane u Kruševcu Foto S. BABOVIĆ

-Želeli smo da pitamo odbornike šta je bilo sa moralnom ostavkom, koju je direktor najavio pre skoro dva meseca,na šta su nam oni odgovorili da ne znaju i da nije uvršteno u dnevni red -navodi za “Novosti” Ivan Mandić, lider Levice u Kruševcu, napominjući da se vlast oglušuje i na zahteve da se prepolove računi za grejanje, iako su građani plaćali -vazduh.

Pročitajte još - KRUŠEVAC BEZ GREJANjA: Ceo grad isključen sa mreže zbog hitne popravke

REMONT

OSIM ostavke, i remont dva stara kotla na ugalj sačekaće kraj grejne sezone i to će sa 120 miliona dinara finansirati država. Iz gradskog budžeta trebalo bi da bude izdvojeno 18 miliona dinara u remont dva, do sada neupotrebljavana kotla na gas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije