ODBORNICI Skupštine grada u Kruševcu su usvojili Deklaraciju nazvanu "Mirom protiv nasilja" kojom se podržava politika predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Inicijativu je pokrenuo 61 od ukupno 70 predstavnika naroda u lokalnom parlamentu, a reč je o odborničkim grupama "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", "Aleksandar Vučić - Kruševac pobeđuje", te SPS, JS i jednog samostalnog odbornika.

Kako je, između ostalog, navedeno u Deklaraciji, bezrezervna i apsolutna podrška predsedniku i Vladi Srbije je priznanje za njihovu doslednu politiku koja se ogleda u ekonomskom prosperitetu, privrednom razvoju, zapošljavanju i obnovi svih drugih ugroženih vrednosti u Srbiji, te daljem jačanju izgradnje mira i tolerancije...

PROČITAJTE JOŠ - Protest u Beogradu: Boško i Đilas na dve strane

- Posle višegodišnjeg uništavanja privrede i monetarnog sistema, uloženo je mnogo napora i rada da se zaustavi propadanje Srbije i Kruševca, kao i da se stvore uslovi za prosperitet svih građana - istaknuto je u dokumentu kojim se još "najoštrije osuđuju oni koji konstantno gube na legitimnim izborima, a vlast i izbornu pobedu traže na ulici: uz podršku iz inostranstva, te organizujući demonstracije, nasilje i napade na javne institucije sistema".

Inače, početak ove sednice je obeležio kraći prekid posle ulaska u salu grupe predstavnika opozicije koji su pročitali zahteve sa aktuelnih protesta.

SNS je ovaj potez ocenila kao "sraman čin neadekvatnog ulaska u Skupštinu grada Kruševca bande Jeremićevih, Obradovićevih i Đilasovih sledbenika", dok je opozicija insistirala na tome da su njeni članovi najnormalnije ušli u zgradu, kao i da nikakvih incidenata nije bilo.

TELEFON

JOŠ nije poznato zbog čega novinari o zasedanju Skupštine grada nisu bili obavešteni na uobičajeni način - elektronskom poštom sa dostavljanjem dnevnog reda - već su na sednicu pozivani telefonom, neposredno pre 10 sati i termina početka rada.

I predstavnici opozicije su telefonirali novinarima, ali da bi najavili ulazak u salu i čitanje zahteva.