Počinju jubilarni “Gulini dani”

D. N.

ponedeljak, 25. 03. 2019. u 16:34

Почињу јубиларни “Гулини дани”

Plakat sa programom "Gulinih dana"
Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi

Festival se održava u čast Dragoljuba Milosavljevića "Gule", aktera kultnih TV serija "Salaš u malom ritu" i "Više od igre"
PETROVAC NA MLAVI - Predstavom “Sumnjivo lice“ Branislava Nušića, u izvođenju pozorišta “Bata Bulić”, u Petrovcu na Mlavi 25. marta počinje Smotra glumačkih ostvarenja "Gulini dani", jubalarna, deseta po redu.

Do 31. marta publika će videti još šest takmičarskih predstava: „Evropejci“ - “Drafteatar” Tuzla, BiH, “Policajci” - Amatersko pozorište “Janko Veselinović” Bogatić, “Hamlet u selu Mrduša Donja” - AP Kovin, „Pidžama za šestoro“ - Gradsko pozorište Jagodina, “Ne mogu da platim i neću da platim” - Centar za kulturu Berane i “Frenki i Džoni” - Narodno pozorište Beograd.

Pročitajte još - Domaćini otvorili pozorišnu smotru “Gulini dani”


Svake večeri biraće se najbolji akter predstave, koji će dobiti plaketu sa Gulinim imenom. Pozorišna smotra organizuje se u znak sećanja na Dragoljuba Milosavljevića "Gulu" (1923-2005), poznatog pozorišnog i filmskog glumca, člana novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i beogradskog JDP-a.

Njegove najpoznatije uloge su u TV serijama "Salaš u malom ritu" i "Više od igre". Pozorišnu smotru u njegovu čast organizuju Kulturno-prosvetni centar i pozorište “Bata Bulić”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije