SMEDEREVKA Sara Živojinović (25) trostruka je šampionka u materinstvu. Druge titule joj u ovom životu nisu potrebne. Za samo tri minuta, tog četvrtka 12. decembra 2013. godine, na svet je donela tri života, tri ikone Živojinovića - Valentinu, Andrijanu i Marijanu. Ovo je priča o njima.

Petogodišnje trojke Živojinović, po majci, višestruke su pobednice, i to od začeća. Pobedile su jer su začete prirodnim putem, iako u ženskom rodoslovu mame nema ni dvojki, a kamoli trojki. Pobedile su i statistiku i genetiku koje kažu da su šanse za rođenje prirodnih trojki jedan prema 8.000, dok je mogućnost da budu identične, jedan u milion slučajeva.

NEMANjA i Sara čudesnu i neočekivanu vest da će postati trostruki roditelji, saznali su u četvrtom mesecu njene trudnoće. Iako je tek zakoračila u 20. godinu, krhka tela i jake volje, Sara je svaki sekund života dala da sačuva sebe i decu.

Princeze su, a kako bi drugačije, na svet stigle carskim rezom, šest nedelja pre termina. Težile su tek 1.500, 1.600 i 2.100 grama. Kažemo, pobednice!

Pročitajte još: Napreduju prve vršačke trojke

Samo po šezdeset sekundi dale su "fore" jedna drugoj za prvi udisaj. Od tada, u stopu se prate.

- Ne odvajaju se ni kada jedu, ni kada se kupaju, ni kada spavaju. Sve rade zajedno i u isto vreme. Istog dana sve tri su prohodale kaže mama Sara.

Roditelji im kupuju istu odeću - puta tri, kao i igračke, da ne bude suza. Samo cipelice mama obeležava, da ih ne pomeša.

PORED istog lika i neodoljivih prirodnih lokni, razlikuju ih po karakterima. Marijana je najotvorenija, Andrijana se lako prilagodi, dok je Valentina priča za sebe.

- Najozbiljnija od sve dece - kroz smeh govori mama.

Sara Živojinović sa tri preslatke devojčice


Tata Nemanja morao je da se odrekne posla i plate od 25.000 dinara, i da radi privatno i naporno kako bi devojke imale sve što princeze i zaslužuju.

Nije lako, nije ni naivno, ali ova mlada porodica se ne žali. Ni Sara nikada, kaže, nije se požalila što je mlada postala mama. Njoj se ljubav trostruko odužila za svaki atom majčinstva koji je iz sebe dala.

TROJKE Živojinović - tako ih zovu, pomalo zvuči kao brend.

Od kada su njihove fotografije pre tri godine prvi put osvanule u "Novostima", za njih se daleko čulo. Kao i za svaki dobar glas. Stizale su poruke podrške, oduševljenja i pokloni.

TATA VREDNO RADI NEMANjA i Sara trude se da trojkama ne zafali ništa. Osim što rodbina pomaže, tata vredno radi svaki dan - popravlja belu tehniku, a neguje i prodaje papagaje, jer novca nikada nije dosta. Srećom, makar vrtić za decu ne plaćaju, što im veoma znači za kućni budžet.

I ne samo to. Sara više nije nezaposlena.

- Posle teksta u novinama, pozvali su me iz opštine, i dobila sam posao spremačice u vrtiću - kaže srećna mama.

Naravno, trojke se od mame ne odvajaju, čak i kada ona ide na posao.

- Idu u isti vrtić gde radim. U istoj smo smeni, uvek popodnevnoj, jer je meni takav raspored - objašnjava Sara.

OVA hrabra, mlada majka, maturant srednje turističke škole, srećna je što ima bilo kakav posao. Ipak, kad malene krenu u školu, možda će i ona. Podrazumeva se, nema odvajanja.

- Valentina, Andrijana i Marijana od jeseni polaze u predškolsko, a sledećeg septembra u školu. Razmišljam da tada i ja upišem visoku školu za vaspitača - planira Sara.

Kosmos će joj, znamo, pogurati planove. Pobednice se rađaju.