Sama se porodila, tek rođena devojčica lepo napreduje

G. ĆIROVIĆ - S. BABOVIĆ

22. 03. 2019. u 15:44

Сама се породила, тек рођена девојчица лепо напредује

Lekari sa devojčicom Foto RTS

Žena iz Smedereva je medicinska sestra koja je dete na svet donela u jednom selu nedaleko od Trstenika. Porođaj urađen stručno, beba nijednog trnutka nije bila ugrožena i zbrinuta je u bolnici "Studenica"

ŽENA iz Smedereva, koja je u sredu ujutru ostavila bebu u taksiju u Vrnjačkoj Banji, kako saznajemo, navodno se porodila u jednom selu kod Trstenika. Porođaj je uradila sama, a pošto je reč o medicinskoj sestri, sve je uradila stručno tako da beba nijednog trenutka nije bila ugrožena, potvrđeno je medijima u MUP. Zahvaljujući taksisti Milošu Mitroviću, kome je dete ostavljeno u vozilu, devojčica koja je rođena pre samo nekoliko dana zbrinuta je na Odeljenju neonatologije porodilišta Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu i dobrog je zdravstvenog stanja.

- Po prijemu, beba je smeštena u boks i zbrinuta po svim pravilima naše Službe, bez obzira na to što nije rođena u našoj ustanovi - kaže dr Sunčica Babić, sa Odeljenja neonatologije u OB "Studenica". - Uključena je sva neophodna terapija i zasad je dobro. Lepo uzima obroke, važno je da je uspostavila sve vitalne funkcije i deluje nam zadovoljno.

PROČITAJTE JOŠ - Ovo je majka koja je u Vrnjačkoj Banji ostavila bebu u taksiju (VIDEO)


U dogovoru sa Centrom za socijalni rad u Smederevu, koji je nadležan za ovaj slučaj jer je majčino prebivalište u tom gradu, lekari i babice kraljevačke bolnice staraće se o bebi najverovatnije do naredne nedelje, odnosno dok se potpuno medicinski ne obradi.

Kako saznajemo u policiji, bebina majka je u četvrtak saslušana u policijskoj stanici u Vrnjačkoj Banji i nije joj određeno zadržavanje. Osnovno javno tužilaštvo nastavilo je da saslušava svedoke ovog nesvakidašnjeg događaja, a nadležne institucije stupile su u kontakt i sa ocem deteta.

Majka pronađena zahvaljujući snimku sa sigurnosne kamere

Majka je u taksi firme "Belimi", koji je vozio Miloš Mitrović, ušla u sredu u Trsteniku sa dvoje od ukupno svojih sedmoro dece i korpom. Nakon završene vožnje u Vrnjačkoj Banji izašla je sa decom iz automobila zamolivši taksistu da joj pričuva korpu dok se ne vrati, uz obećanje da će se brzo javiti. Prema rečima taksiste, žena mu je priznala da je u korpi beba, da se porodila, ali da ima problema sa suprugom i da mora kako zna i ume negde da ostavi dete. Taksista je bio sumnjičav i prihvatio da privremeno zbrine bebu, a ona mu je dala 40 franaka da detetu kupi pelene, mleko i flašicu. Pošto se majka nije vraćala kako je obećala, Mitrović je posle konsultacija sa gazdom svoje firme obavestio policiju i bebu predao vrnjačkom Domu zdravlja, odakle je potom prevezena za Kraljevo.

Zoran Đorđević

PLANIRAJU POSETU

TAKSISTA Miloš Mitrović (24) biće nagrađen u svojoj firmi, ali Trsteničani poručuju da neće zaboraviti bebu koja je nađena u njihovom vozilu. Planiraju i da obiđu devojčicu u kraljevačkoj bolnici.

- Svi smo odahnuli kada smo čuli da je beba dobro i da se oporavlja - kaže za "Novosti" Zoran Đorđević, vlasnik "Belimi" taksija. - Raspitaćemo se kada je tačno rođena, a trudićemo se da pratimo njenu dalju sudbinu kako bismo joj slali poklone i čestitke za rođendane.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije