Marš na Drinu za junaka Filipa

B. GRUJIĆ

petak, 22. 03. 2019. u 07:54

Марш на Дрину за јунака Филипа

Foto B. Grujić

U Zrenjaninu dočekali osvajača tri medalje sa specijalne olimpijade u Abu Dabiju. Nemoj plakati majko, ovo je za tatu - prozborio je hrabri sportista

Uz "Marš na Drinu", šampanjac i simbolično puštanje golubova uvis, pa banatsko kolce i "Pukni zoro", majka i stariji brat, komšije, rodbina i prijatelji, dočekali su u malenoj ulici u zrenjaninskom naselju Šumica, svojevrsnog heroja Specijalne olimpijade u Abu Dabiju Filipa Bartolea, koji je osvojio tri medalje u atletici - zlato u trci na 100 i srebro u trkama na 200 metara i mešovitoj štafeti 4h100 metara.

- Nemoj plakati majko, ovo je za tatu - suznih očiju prozborio je zrenjaninski Forest Gamp i visoko podigao medalje u znak počasti nedavno preminulom ocu.

Pročitajte još - Specijalna Olimpijada: Voleo bih da je svaki dan ovakav

Razdragani drugovi, njih stotinak u majicama sa natpisom "Filip olimpijski šampion", palili su baklje, uzvikivali "Fićo majstore".

Zlatni Fića, leteo je iz zagrljaja u zagrljaj, strpljivo primao čestitke i upirao prstom u svog sportskog oca, trenera i sjajnog pedagoga Borislava Bobu Nuhanovića.

- Filip je istinski junak. Kao i ostali članovi našeg nacionalnog tima, trenirao je, pripremao se, želeo i eto posrećilo mu se da doživi ovo što će mu svakako, a i nama svima zauvek ostati u sećanju. Od nedelje imamo i svečani prijem kod gradonačelnika u Gradskoj kući, ali ovaj doček je iznenađenje, nešto fenomenalno - naglasio je Nuhanović, uz napomenu da je u Abu Dabiju na Specijalnoj svetskoj olimpijadi nastupilo više od 9.000 sportista sa svih krajeva sveta.

SREĆA I ČAST

Filip Bartole je dvadesetdevetogodišnji mladić iz Zrenjanina, koji se osim atletikom bavi fudbalom i plivanjem. Nakon smrti oca, živi sa majkom Radinkom, a ima i starijeg brata Davida. Od danas je bogatiji za puno više poznanika i ljudi kojima je drago zbog njegovog uspeha...

Torta sa olimpijskim krugovima specijalno njemu u čast, imala je duplo slađi i lepši ukus.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)