Planiraju da nabave osam autobusa na gas

Lj. PRERADOVIĆ

21. 03. 2019. u 07:48

Планирају да набаве осам аутобуса на гас

Sadašnja prosečna starost vozila 14 godina Foto Arhiva VN/ D. D.

JGSP posle dve godine obnavlja vozni park

GRADSKO saobraćajno preduzeće Novi Sad ovog proleća će kupiti osam novih autobusa na gas. Novim vozilima, srednje veličine, poboljšaće se prevoz putnika i doprineće racionalizaciji. Još nije odlučeno da li će nova vozila prevoziti putnike u gradskom ili prigradskom saobraćaju. O tome će se, kažu u ovom preduzeću, odlučiti naknadno.

Sadašnja prosečna starost autobusa je 14 godina, a u voznom parku gradskog prevoznika je trenutno 267 autobusa. Prethodno, poslednja nabavka novih autobusa je bila pre dve godine, kada je kupljeno pet solo vozila. Protekle godine, bila je planirana nova nabavka, ali do nje nije došlo jer je, kako kažu u GSP "Novi Sad", bilo problema u "Ikarbusu".

Pročitajte još - Bez dogovora sa vozačima JGSP "Novi Sad"

Novi autobusi, kako se navodi u javnoj nabaci, moraju biti identični, jednostavni i laki za sve putnike, kao i za osobe u invalidskim kolicima. Ovih osam vozila moraju biti opremljeni klima-uređajima i treba da imaju minimalno 24 sedišta.

RED VOŽNjE

AUTOBUSI gradskog prevoznika će od sutra, 22. marta, saobraćati po izmenjenom redu vožnje. Novim redom vožnje, na osnovu dosadašnje prakse i urađene analize, polasci su usklađeni sa potrebama korisnika usluga prevoza u narednim mesecima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije