Roditelji i đaci Osnovne škole "Ivo Andrić" u niškom naselju Ratko Jović prijavili su policiji i đačkoj upravi škole da je crveni kombi, iz kog su nepoznate osobe nudile deci prevoz, u sredu u popodnevnim satima obilazio oko škole. U policiji kažu da im je slučaj prijavljen i da proveravaju navode.

Pročitajte još: Fotografisao decu na igralištu, tvrdi da nije kriv

- Policija je odmah izašla na lice mesta, i operativni rad je u toku - kažu u PU Niš.

Kombi su, kako kaže direktorka škole "Ivo Andrić" Milica Petković, najpre primetili učenici 2. razreda, kao i deda jednog od njih.

- To se sve dogodilo u sredu popodne, oko 15.30, a prema informacijama koje imam to nije bilo ispred škole, već u blizini, odnosno u naselju. O svemu je ipak obavešten školski policajac i on je došao u četvrtak ujutro u školu i da razgovara sa đacima i roditeljima - kaže Petkovićeva.

Ali, toga dana blizu škole nije primećen takav kombi, kažu roditelji.

Pročitajte još: Decu vrebaju pedofili

- Pročitali smo na "Fejsbuku" da je kombi vozio u blizini škole nudilo deci da ih vozi kući, što nas je uznemirilo, tako da smo decu danas dopratili do škole, a sada smo došli da ih sačekamo jer završavaju sa časovima. Međutim, danas niko od roditelja koje znam, nije video takav kombi. Ipak, to ne znači da smo mirni, bilo bi dobro da policija ispita o čemu se tu radi - kaže roditelj Nevenka M.

Iz škole navode da će zbog ovih navoda i uznemirnosti roditelja verovatno biti pojačano prisustvo školskog policajca koji, inače, brine o bezbednosti u ukupno sedam škola.