IVANjICA – ČETVORO kineskih državljana izgubilo se i ostalo zaglavljeno u snežnim smetovima, u svom automobilu u noći između ponedeljka i utorka, u vrletima planine Javor, iznad Ivanjice. Oni su se, kako saznajemo, uputili u Crnu Goru, a navigacija ih je odvela u bespuće ivanjičke planine okovane snežnim nanosima, koji su prethodne noći na pojedinim mestima dostigli i metar visine.

Pročitajte još:VEJAVICA KOD PRIJEPOLjA: Martovski sneg doneo nedaće vozačima (VIDEO)

Pozivom sa mobilnog telefona uspeli su da upute poziv za pomoć, a lokalna vlast, koja je angažovala lokalni tim za delovanje u vanrednim situacijama, kao i dvojica momaka dobre volje - Vladimir Nešovanović i Nedeljko Milišić, uspeli su da ih bezbedno evakuišu, smeste u hotel u Ivanjici, poprave im oštećenja na automobilu i u utorak ih isprate na dalji put ka Crnoj Gori.

Kinezi ističu da su se uplašili, jer na mestu gde su ostali zaglavljeni nigde nije bilo kuća, a signal za mobilnu telefoniju bio je jako loš. Ipak, ovo neprijatno iskustvo donelo im je i nešto lepo - nove prijatelje iz Ivanjice, kojima, kako kažu, žele od srca da se zahvale na pomoći i gostoprimstvu.


Pročitajte još: Spaseni mladići zavejani na Fruškoj gori


Oni su u ponedeljak kasno u noć, pošto su ih spasioci bezbedno dovezli do Ivanjice, smešteni u hotel, a ujutro su, nakon doručka, autom, koji je prethodno ivanjički automehaničar kompletno pregledao, nastavili put u toplije krajeve.

Amstast i Džejn iz Šangaja kažu da nikada do sada nisu sreli tako gostoprimljive ljude i obećali su da će sigurno posetiti ivanjički kraj i svoje novostečene prijatelje.

- Veoma smo zahvalni ovim ljudima koji su nam pomogli i ugostili nas kao pravi prijatelji. Nikada to nećemo zaboraviti - rekla je Džejn.