VEST da je Jugoslav Stajkovac, dugogodišnji predsednik opštine Aleksandrovac, podneo ostavku u četvrtak, mnoge je iznenadila, jer je on na čelu Aleksandrovca "gurao" čak sedmi mandat. Župu je vodio od 1986. do 1988.godine, pa 1988-1989, 2004-2008, 2008-2011, dve nedelje u 2012. godini i od avgusta 2013. godine.

Pročitajte još - Jugoslav Stajkovac razmišlja i o predsedničkoj kandidaturi

Interesantno, pre samo dve nedelje, u intervjuu za lokalni portal "Kruševac-pres", Stajkovac je izjavio da mora da razočara sve one koji priželjkuju njegovo povlačenje iz politike.

- U ovom trenutku ne vidim ko bi mogao da mi se približi u izbornoj trci. Svi su toliko daleko da bi morali mnogo brzo da trče kako bi mi se iole približili - rekao je Stajkovac, lider GG "Pokret za Župu".

U telefonskom razgovoru, Stajkovac nam je predočio da je ipak prevagnulo to što misli da mesto predsednika opštine treba prepustiti nekom mlađem, kao i da njegova ostavka nema nikakve sličnosti sa ostavkom Milutina Jeličića Jutke iz Brusa.

- Napunio sam 19. januara 2019. godine 65 godina, a u aprilu ove godine punim 40 godina radnog staža, tako da su ispunjena oba uslova za odlazak u starosnu penziju - navodi, između ostalog, u ostavci u koju su "Novosti" imale uvid. - Posebno mi je zadovoljstvo što je u mandatima mog rukovođenja opština Aleksandrovac iz četvrte grupe razvijenosti u Republici Srbiji sada u drugoj grupi, isto gde je i Kruševac, što inače ranije nikada nije bio slučaj. Takođe, opština već godinama beleži najnižu stopu nezaposlenosti u Rasinskom okrugu.

REKORDERI

Dugovečni staž među predsednicima opštine u Rasinskom okrugu imali su i Milutin Jeličić Jutka (Brus), do prošlih izbora Zoran Milenković (Varvarin), a još uvek ga ima Zlatan Krkić u Ćićevcu. Stajkovac navodi da očekuje da će Skupština na prvoj sednici prihvatiti njegovu ostavku i razrešiti ga funkcije.