U Brusu još čekaju Jutkinu ostavku

S. BABOVIĆ

05. 03. 2019. u 10:41

У Брусу још чекају Јуткину оставку

Veliko interesovanje medija za događaje u Brusu Foto S. Babović

Ne smiruju se strasti posle iznuđene najave Milutina Jeličića da će odstupiti sa svih funkcija. Ne zna se ni kada će biti zakazana sednica Skupštine opštine

POSLE najave predsednika opštine u Brusu i lokalnog poverenika SNS Milutina Jeličića Jutke da će podneti ostavku, javnost s nestrpljenjem iščekuje kada će biti zakazana naredna sednica SO na kojoj bi takav epilog optužbi za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje bio i verifikovan.

PROČITAJTE JOŠ - SKANDAL U BRUSU: Predsednik opštine nudio krevet umesto oglasa za posao?

Dotad je izvesno samo to da će 10. aprila biti nastavljen sudski proces zbog slučaja Jeličićeve bivše saradnice Marije Lukić, zbog kojeg se Jutka - posle pritiska iz centrale Srpske napredne stranke - i povukao.

PROČITAJTE JOŠ - "ZA" I "PROTIV" MILUTINA JELIČIĆA JUTKE: Ceo Brus "ratuje" preko "Fejsbuka"

- Iako još nemam saznanje o tome da li je najavljena ostavka uopšte stigla u Skupštinu, izvesno je da ću započeti proceduru zakazivanja sednice - kaže predsednik lokalnog parlamenta u Brusu Miroslav Panić.

I, dok odbornik Silvana Ivković - uz napomenu da je član Srpske napredne stranke od osnivanja - očekuje da se postupi po obaveštenju koje je dao Milutin Jeličić, predsednik Opštine pre Jutke, koji od njegovog transfera iz NS u lokalnom parlamentu nastupa kao samostalan odbornik ne veruje u skorije održavanje sednice...

- Priželjkujem da se to ubrzo dogodi, ali znam šta se sve i kako ranije radilo, pa sam skeptičan - kaže naprednjak Slobodan Vidojević. - Podsetiću samo na to da je suđenje Jeličiću odlagalo dva puta, a jednom je i sednica Skupštine bila zakazana u isto vreme kad i glavni pretres.

Kako god bilo, shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi, Milutin Jeličić bi naslednika trebalo da dobije za najviše tri meseca. Jer, prethodna sednica opštinskog parlamenta je održana 28. februara, samo dan pre najavljene ostavke...

U međuvremenu se spekuliše i o tome da takozvani izvorni SNS u Brusu planira da ponovo piše IO Srpske napredne stranke i drugim partijskim organima, kako bi im pomogli da se ovaj problem konačno razreši. Jer, taj deo naprednjačkog članstva je i lane slao depeše u Beograd, još tada vidno nezadovoljan Jutkinim ponašanjem.

Milutin Jeličić

PRIJAVILA PRETNjE

ZBOG najnovijih pretnji koje joj stižu posredstvom društvenih mreža, Marija Lukić se obratila Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP Srbije.

Podsetimo, Jutka je krivicu negirao i tokom glavnog ročišta održanog 5. februara, a samo tri sedmice kasnije je izbio novi skandal, kada je u vreme trajanja gostovanja Marije Lukić u jednoj TV emisiji isključena struja lokalnom kablovskom oprerateru - što je, takođe, predmet istrage Tužilaštva u Brusu.

KARIJERA

PRE izbora na mesto predsednika Opštine, do aprila 2016, Milutin Jeličić je kao lider Opštinskog odbora NS na čelu lokalne samouprave bio u dva mandata, od 2000, do 2008. U periodu od 2003. do 2006, te od 2008. do 2012. je bio i narodni poslanik. U tabor Srpske napredne stranke je prešao 2017.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pera Detlić

05.03.2019. 10:51

Koja sprdnja sa narodom jednog od velikana naprednjaka, dokaz da im nemože niko ništa, a njima sve dozvoljeno, bruka, o sramota, šta još treba da dobije nagradu kao "kazanova"