Tužilaštvo istražuje gubitak signala pred emisiju o Jutki

S. Babović

28. 02. 2019. u 17:00

Gubitak signala je bio glavna tema u opštini Brus na čijem je čelu Milutin Jeličić, a kome se pred Osnovnim sudom u Brusu sudi po optužbama za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje

Тужилаштво истражује губитак сигнала пред емисију о Јутки

foto: S. Babović

BRUS - NESTANAK kablovske televizije u sredu uveče u Brusu i onemogućavanje gledalaca da prate emisiju “Život priča” na Prvoj TV o čemu su “Novosti” odmah pisale, istražuje Osnovno javno tužilaštvo u Brusu. Gubitak signala je bio glavna tema u opštini na čijem je čelu Milutin Jeličić-Jutka, a kome se pred Osnovnim sudom u Brusu sudi po optužbama za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje.U emisiji, koju njeni sugrađani nisu mogli da prate putem kablovske televizije, govorila je Marija Lukić, bivša Jeličićeva sekretarica, oštećena u slučaju protiv predsednika opštine,a grupa Brisjana je protestovala ispred opštinske zgrade.

- Stavljen je zahtev policiji da hitno preduzme mere radi utvrđivanja svih okolnosti nestanka električne energije u zgradi kulturnog centra, na kojoj se nalazi repetitor i nestanka signala kablovske televizije - predočeno je “Novostima” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu. -Podnet je zahtev i da se utvrdi utvrdi kako je došlo do nestanka električne energije.


Zoran Radojković, vlasnik provajdera “Siti servis” iz Brusa rekao nam je da su odmah po dobijanju vesti da nema signala došli do Doma kulture gde je njihova kablovska stanica, ali da su svi pokušaji da dovedu napajanje ostali jalovi. Zbog prekida kablovske televizije u vreme emisije “Život priča” reagovali su UNS i NUNS, podsećajući da se čl.149 Krivičnog zakonika odnosi na sprečavanje ili ometanje emitovanja televizijskog programa, kao i da je za to zaprećena kazna zatvora do godinu dana.

Autorka emisije Tatjana Vojtehovski rekla je UNS-u da “kabadahijsko ponašanje predsednika Opštine Brus govori da može i da isključi struju kako se ne bi gledala emisija i da mu niko ništa ne može”. Milutin Jeličić nam je ostao nedostupan za komentar, a Marija Lukić nije imala dileme, u izjavi za “Novosti” kaže da misli da je da je sve Jeličićeva inicijativa i da nema mesta slučajnosti.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ZORAN

04.03.2019. 06:53

Protiv svakog sam uznemiravanja, zlostavljanja i sl.Ali ako je Marija na silu poljubljena zašto to nije odmah prijavila mužu i odmah to dala u javnost, udaljila se od te osobe, nego je od njega tražila i kasnije usluge zapošljavanja njene sestre i niz drugih usluda