PREMINUO U KC NIŠ: Druga žrtva gripa iz Kruševca?

S.BABOVIĆ

26. 02. 2019. u 15:37

ПРЕМИНУО У КЦ НИШ: Друга жртва грипа из Крушевца?
Očekuju se rezultati sa Intituta “Torlak”, koji treba da utvrde da li je reč o gripu i da li su do sada iz Kruševca praktično dve osobe preminule a da su imali virus

PACIJENT J.K.iz Kruševca, star 42 godine preminuo je u Kliničkom centru Niš, gde je trasnportovan zbog teškog stanja sa simptomima sličnim gripu, nezvanično saznaju “Novosti”.

Očekuju se rezultati sa Intituta “Torlak”, koji treba da utvrde da li je reč o gripu i da li su do sada iz Kruševca praktično dve osobe preminule a da su imali virus.

Kako su “Novosti” već objavile, pre 10 dana u Opštoj bolnici Kruševac preminuo je bolesnik star 53 godine, koji je bio na respiratoru, poput transportovanog pacijenta. Kako je “Novostima” ranije predočeno u Zavoda za javno zdravlje Kriševac, na teritoriji okruga virus gripa AHN1 izolovan je kod dvoje dece, od godinu i četiri godine.

Pročitajte još - PRVA ŽRTVA GRIPA U RASINSKOM OKRUGU?Preminuo pacijent u kruševačkoj bolnici

Vakcinu je primilo 9.000 ljudi, a imnuzovane su osobe sa oslabljenim imunitetom, hronični pacijenti i stariji od 65 godine,čime je došlo do pobošljanja kolektivnog imuniteta.

U međuvremenu, zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornom infekcijom i stanjima, na snazi je zabrana poseta pacijentima u Opštoj bolnici Kruševac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije