SKANDALOZNO: Vozač Laste dao kondukterki bez dozvole da vozi!

R. Š. - S.B.M.

24. 02. 2019. u 14:37

Kikindska policija u šoku prilikom kontrole autobusa na liniji Beograd - Subotica

СКАНДАЛОЗНО: Возач Ласте дао кондуктерки без дозволе да вози!

Ilustracija / Foto: Tanjug-AP

KONDUKTERKA T. A. (31) vozila je "Lastin" dabldeker autobus koji saobraća na liniji Beograd - Subotica iako nema odgovarajuću vozačku dozvolu! Kikindska saobraćajna policija zaustavila je vozilo radi rutinske kontrole, da bi se ispostavilo da autobus nije tehnički ispravan, kao i da je dotična dama, koja ne poseduje dozvolu D kategorije, za volanom. Čelnici "Laste" zbog incidenta koji se, kako upućeni tvrde, nije dogodio u istoriji saobraćaja, najavljuju smene i otkaze!

Klupko je počelo da se odmotava kada su pripadnici Saobraćajne policije iz Kikinde, jutros oko 9.30, prilikom rutinske kontrole na putu između Kikinde i Bašaida, zaustavili autobus beogradske "Laste", koji je iz prestonice pošao u 6.30 na redovnoj liniji ka Subotici preko Kikinde. Umesto vozača

N. R. (59), vozilom je, kako se ispostavilo, upravljala kondukterka - na opšte zaprepašćenje saobraćajnih policajaca.

Kako je "Novostima" potvrđeno u Policijskoj upravi u Kikindi, njihova saobraćajna patrola je utvrdila da žena koja je bila za volanom nema vozačku dozvolu za D kategoriju neophodnu za upravljanje autobusom. Osim tehničke neispravnosti vozila, postoje sumnje da je bilo prekršaja u korišćenju tahografa, kao i drugih nepravilnosti.

- "Lastin" dabldeker je odmah isključen iz saobraćaja i sa njega su skinute registarske tablice. Šestoro putnika je prevezeno do Autobuske stanice u Kikindi. Autobus je saobraćao na redovnoj liniji Beograd - Subotica preko Kikinde. Zanimljivo je da se u papirima kao vozač navodi N. R. (59), ali je vozilom upravljala žena bez odgovarajuće vozačke dozvole. Ustanovljeno je i da je vozilo tehnički neispravno, jer je vetrobransko staklo napuklo, a saobraćajni policajci konstatovali su i manipulaciju sa tahografom - potvrđeno je "Novostima" u kikindskoj policiji.

Policijska uprava Kikinda podneće odgovarajuće prijave, s obzirom na to da se sumnja da su T. A. i R. N. počinili više prekršaja.

Upravna zgrada SP "Lasta" / Foto Z. Jovanović


Uprava SP "Laste" je u šoku, a da se ovo dogodilo saznali su tek po pozivu novinara "Novosti".

- Prilikom kontrole je utvrđeno da u autobusu nije radio tahograf i da je šoferšajbna bila napukla, a navedene neispravnosti su se pojavile tokom vožnje - objašnjavaju u ovom prevozniku. - Vozač N. R. nam je potvrdio da je policija prilikom kontrole za volanom zatekla kondukterku. Kako nam je ispričao, tokom vožnje zbog stomačnih problema, hitno je morao do toaleta i zaustavio je autobus nasred puta. Onda je zamolio koleginicu, koja ima vozačku dozvolu B i C kategorije, da pomeri autobus do prvog isključenja, koje je bilo u blizini, kako ne bi ometali druge učesnike u saobraćaju.

Najavili su da će detaljno ispitati ovaj, kako sami priznaju, nesvakidašnji slučaj, i tek posle toga primeniti disciplinske mere.

SLEDE OTKAZI

UPRAVA SP "Lasta" kaže da najstrože osuđuju postupak zaposlenih kolega i da će pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih za ovo dešavanje. Kako saznajemo, u ponedeljak će biti sankcionisani svi koji se nalaze u hijerarhiji "Laste" od posade vozila do dispečara i direktora saobraćaja. Otkaze će, kako nam je potvrđeno, sigurno dobiti vozač i kondukterka koji su načinili prekršaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

alfa...!

25.02.2019. 07:28

@Da li ovi što donose zakone o penzionisanju idu u penziju? - Ha ha ha ha ha ha,dati,treba zaraditi,srpski mentalitet,odmah dati...

E Srbi, Srbi

25.02.2019. 07:07

a da se dogodila nesreća, šta biste rekli... i još da vam strada neko od familije... šta biste rekli?