Veternik: Mreža cevi u 40 ulica

Z. GRUMIĆ

ponedeljak, 18. 02. 2019. u 07:40

Ветерник: Мрежа цеви у 40 улица

Foto Pres Grada NS

Gradnja u fazama: Još jedan deo Veternika dobija kanalizaciju. Investicija od 215 miliona za odvođenje otpadnih voda

GRAD Novi Sad nastavlja da investira u izgradnju kanalizacione mreže u Veterniku, u nameri da problem odvođenja otpadnih voda bude rešen u bliskoj budućnosti na prostoru čitavog tog naselja.

Gradska Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) počela je da gradi kanalizaciji u delu Veternika, severno od Novosadskog puta.

Pročitajte još: Radovi u Veterniku teku po planu

- Ova investicija, vredna 215 miliona dinara, obuhvata izgradnju 12 kilometara mreže u oko 40 veterničkih ulica - navode u UGZI.

Buduća kanalizaciona mreža na toj lokaciji podeljena je na sedam slivova, tako da će izgradnja biti realizovana u nekoliko faza.

- U prvoj fazi radova, za koju je dobijena građevinska dozvola, gradiće se kanalizacija slivova "jedan" i "šest", sa jednom crpnom stanicom. Nadležni u UGZI preciziraju da dužina mreže prvog sliva iznosi 2,5 kilometara i obuhvata ulice Novosadski put, Nova 27, Nova 9, Nova 91-deo, Vladimira Matijevića, Dobre Jovanović, Gige Geršića, Petra Bige i Generala Vasića.

Kanalizaciona mreža sliva 6 duga je 1,7 kilometara i prostire se u ulicama Drage Dejanović, Danila Lazovića, Marka Servijskog, Olge Ilić, Dr Dušana Popovića, Gorana Maletića Nova 91-deo.

Za izgradnju kanalizacije ostalih slivova u toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, što je neophodan preduslov za ishodovanje građevinske dozvole. Stoga je UGZI apelovala na vlasnike parcela da potpišu neophodnu saglasnost kako bi se moglo pristupiti radovima u svim ulicama koje su predviđene projektnom dokumentacijom.

ZAVRŠENO

U VETERNIKU je prošle godine izgrađeno oko sedam kilometara kanalizacije, čime su stvoreni uslovi da se više od 430 domaćinstava priključi na gradski kanalizacioni sistem - Grad Novi Sad je u te radove uložio oko 145 miliona dinara - navode u UGZI.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marija

27.10.2019. 19:56

Prosle godine, kanalizaciona mreza je igradjena oko Poenkareove ulice i sve do kraja naselja Veternik, a nasa ulica kao i Jovana Obrenovica je zaobidjena Jer nama netreba kanalizacija, voda i asfalt.? Sramota sta radite.