PETROVAC NA MLAVI – U Kamenovu kod Petrovca na Mlavi u subotu, 2. februara, održava se lovno-turistička manifestacija “Lov na bakarnu lisicu”, na kojoj će učestvovati preko 300 lovaca iz svih krajeva Balkana. Prošle godine, po prvi put od kako je ova manifestacija pokrenuta, lovci su se u selo vratili bez plena, čak i bez “utešnog” šakala.

Pročitajte još: Lovačka fešta: Bakarna lisica izmakla poteri

Ovog puta nadaju se boljem ishodu, čime bi dokazali da je prošlogodišnji rezultat bio samo izuzetak. Inače, bakarna lisica ne postoji u prirodi, ali su se domaćini dosetili i stavili je u naziv manifestacije, da bi time skrenuli pažnju na ovo događanje.

Pročitajte još: PRNjAVOR: Šakali zaklali 17 ovaca

Osim lova na lisicu, na strelištu „Grof – Kalište“ održaće se i kup u gađanju glinenih golubova „Lale Perović“. Na kraju će uslediti druženje u sali Doma kulture, uz lovački gulaš i muziku. „Lov na bakarnu lisicu“, 26. po redu, organizuje Lovačko udruženje “Trest” Petrovac na Mlavi – Lovačka sekcija Kamenovo. Inače, ovo petrovačko naselje, osim po lovcima, poznato je i po pčelarima, o čemu svedoči i veliki spomenik u obliku pčele postavljen u centru sela.

Lovačka ploča u Kamenovu

Moma Jakovljević kuva lovački gulaš na prošlogodišnjem „Lovu na bakarnu lisicu“