KARAVUKOVAČKI brica, čovek sa dve paralelne karijere, sportskom i poslovnom, ponos je svog sela. Dušan Jovanović (54) dvostruki je prvak sveta u bodi-bildingu u kategoriji veterana, osvajač svetskog kupa, šampion Evrope, Srbije, Vojvodine, vlasnik 104 medalje sva tri sjaja i 54 pehara sa upisanim 91 nastupom u Srbiji i 24 učešća na međunarodnim takmičenjima. I sve to za samo 13 godina predanog bavljenja disciplinom u konkurenciji za vremešnije sportiste.

Pročitajte još:OSVOJILA MEDALjU IAKO SE BORILA PROTIV MUŠKARACA: Ženski Brus Li iz Lajkovca

U mladosti je igrao fudbal, veoma uspešno, nastupao za matični klub Polet, somborski Radnički, novosadsku Slaviju, RFK Novi Sad, Osijek, nosio dresove klubova u Nemačkoj i karijeru dugu 15 godina završio u odžačkom Tekstilcu. Treneri su mu bili Ljupko Petrović, Petar Nikezić, Zvonko Ivezić, Lajoš Kokai ...

- To su bili lepi dani - kaže Jovanović. - Po završetku fudbalske karijere nisam nastavio da se bavim sportom u kojem sam ceo život, pa sam "nabacio" nekoliko kilograma viška. Tome je doprineo i moj tadašnji posao računovođe u kancelariji. Oženio sam se, dobio dve ćerke.

Jovanović je, međutim, ubrzo ostao bez posla. Ipak, brzo se preorijentisao, završio frizerski kurs, primio ga je lokalni berberin čika Aca, pa je položio praksu i otvorio sopstveni frizeraj. U osnovnoj školi je bio vukovac, u srednjoj "odlikaš", ali se opredelio za zanat.

Pročitajte još:NEOBIČAN HOBI: Pravi gitare od kutija za tompus

- Takvo je vreme bilo i trebalo je odmah reagovati. Tu u kući sam otvorio lokal u kojem sam i dan-danas. Prvi put sam makaze uzeo u ruke sa 26 godina, nisam pre toga ni pomislio da ću biti frizer, a evo, još malo pa će mi biti i tri decenije radnje.

Mala teretana sa spravama za vežbanje došla je na red kasnije. Oprobao se u malom fudbalu, ali obaveze prema poslu dozvoljavale su bavljenje isključivo individualnim sportom.

- Tako sam postao bodi-bilder. Radim dvokratno u frizeraju, dva puta dnevno i vežbam u teretani. Vodim računa o zdravlju, ishrani. Srećan sam što sam u sportu. Istina, nema materijalne koristi, ali tu su mnogobrojna prijateljstva, putovanja i radost takmičenja - zaključuje Jovanović.

MEDALjA IZ PRAGA

- SPORT kojim se bavim za mene je način života. Želim da budem zdrav ali i uspešan u takmičenju. Imam podršku mojih najbližih kao i mog kluba, Hajduk Titan u Kuli i predsednika Milovana Marčetića. Prošle godine sam osvojio medalju u Pragu, u Moskvi bio trećeplasirani, a ove godine me očekuju nastupi u Bugarskoj, Španiji, Litvaniji - kaže Jovanović.