IZ slavina u domaćinstvima u Trnavi, posle višedecenijskih problema sa vodosnabdevanjem, konačno je potekla rzavska voda. Na vodosistem "Rzav" priključene su 542 kuće, a u narednom periodu planirano je da vodu dobije još 150 domaćinstava iz ovog sela.

U protekle dve i po godine Grad je u ovaj projekat investirao 13 miliona dinara, dok ćemo u drugoj fazi uložiti još 1,2 miliona dinara. Druga visinska zona, odnosno još 150 domaćinstava u Gornjoj Trnavi, koji za sada ostaju na sistemu Trnavsko vrelo, biće priključeni na "Rzav" po završetku akumulacije Svračkovo, što se očekuje u naredne dve-tri godine - rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.


PROČITAJTE JOŠ - Trnava: Voda za piće je ispravna


Meštani, ali i đaci i roditelji iz MZ Trnava nisu krili zadovoljstvo zbog priključivanja na novi vodovod.

- Naša škola konačno ima zdravu i čistu vodu, zbog toga smo presrećni. U prethodnom periodu imali smo alternativne načine snabdevanja, grad Čačak nam je pomogao sa cisternom pa smo tako na taj način đacima obezbeđivali vodu - kazao je Milovan Bojović, direktor OŠ "Đakon Avakum" iz Trnave.

U izgradnju podsistema, priključenih na rzavski vodosistem, Grad Čačak je budžetom za 2019. godinu planirao da uloži 100 miliona dinara, što je najviše do sada.