Aerodrom Niš dobija novi toranj

J. ĆOSIN

17. 01. 2019. u 08:53

Direktor javnog preduzeća "Aerodrom Niš" Dušan Knežević najavljuje da će na proleće početi izgradnja kontrolnog tornja u vazdušnoj luci pod imenom "Konstantin Veliki"

Аеродром Ниш добија нови торањ

Foto aerodrom" Konstantin Veliki"

DIREKTOR javnog preduzeća "Aerodrom Niš" Dušan Knežević najavljuje da će na proleće početi izgradnja kontrolnog tornja u vazdušnoj luci pod imenom "Konstantin Veliki". Trenutno se avionskim saobraćajem na jugu Srbije upravlja iz zgrade od samo 200 kvadrata, novi toranj bi trebalo da ima čak 20 puta više prostora, a izgradnju koja će koštati 14 miliona evra će finansirati Kontrola letenja Srbije i Crne Gore.

- Pred kraj prošle godine, država nam je uplatila novac koji ćemo utrošiti za kupovinu vučnog voza, izradu ograde i patrolnog puta oko aerodroma, te nabavku savremene računarske tehnike i održavanje poletno-sletne staze. Iznos od 76 miliona, na koliko iz istog izvora možemo da računamo tokom 2019. će poslužiti za servisiranje redovnog poslovanja - objašnjava Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

gari

17.01.2019. 18:39

Ne dobija Niški aerodrom novi toranj, nego ga gradi SMATSA od svojih para, a Niki aerodrom nije dobio ništa. Linije se polako gase, od kako je država "preuzela upravljanje" aerodromom !!!!!!! Banda na vlasti ima samo jedan cilj, DA UGASI NIŠKI AERODROM zbog francuza koji su uzeli BG aerodrom i DRŽE MONOPOL !!!!!!!! J...m ti zemlju koja ima samo jedan aerodrom i kojim upravljaju naši "prijatelji" Francuzi !!!!!

Sotir

17.01.2019. 21:24

Kupujte karte i putujte pa ce da opstanu linije, iz Beograda Wizz placam 60 do100 evra u proseku povratno, juznjaci bi da se voze avionom za 5 evra povratno, pa kako da opstane linija?