TRSTENIK- ČAK 1.000 najmlađih Trsteničana dobilo je ove nedelje novogodišnji paketić u akciji “Dedamrazijada”. U Predškolskoj ustanovi “Biseri” gde je priređen program za mališane kažu da su obdanište i opština našli posebnog sluha za događaj koji je obradovao svu decu u trsteničkim vrtićima.

- Kada vidimo nasmejana dečija lica,još više smo motivisani da radimo na poboljšanju uslova odrastanja najmlađih-kaže Nenad Smiljković, koordinator Kancelarije za mlade u Trsteniku.

Pročitajte još: 500 paketića za mališane do 12 godina

Osim Deda Mraza koji je najmlađima lično isporučio poklone, za decu je priređen i program sa animatorima.Sala obdaništa, gde,inače, boravi 284 dece i o kojima brine 24 vaspitač, bila je dupke puna.

- Ovo je prvi put da smo uspeli da obezbedimo paketiće baš za svu decu u Trsteniku-kaže Aleksandar Ćirić,predsednik opštine.

Iako jedan od poslednjih događaja u 2018.godini, “Dedamrazijada” je bila jedan od prvih većih akcija nakon ozbiljnih infrastrukturnih radova na zgradi obdaništa.Oko 5,5 miliona dinara uloženo je u saniranje krova ustanove koja je godinama prokišnjavala, a naredne godine bi trebalo da se pobošljaju uslovi boravka dece u još dva objekta.