KOMUNALNE INVESTICIJE U NS: Kupuju mašine i opremu

Z. GRUMIĆ

27. 12. 2018. u 10:54

Planirane investicione aktivnosti biće finansirane iz gradske kase Novog Sada. Nabavka za JKP "Put" od 92 miliona, kamioni "Čistoći", čistilica "Tržnici"

КОМУНАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У НС: Купују машине и опрему

Radovi putara - asfaltiranje ,foto D.Dozet

NOVOSADSKI "Put" je u svom programu investicionih aktivnosti za iduću godinu planirao da nabavi dve mašine vredne ukupno 92,4 miliona dinara. Taj iznos trebalo bi da bude obezbeđen iz budžeta grada, kao kapitalna subvencija ovom JKP koje se u prvom redu bavi održavanjem, ali i izgradnjom objekata putne privrede.

- Za kupovinu mašine za reciklažu i stabilizaciju puteva planirali smo 72 miliona dinara. Tom građevinskom mašinom moći ćemo brzo i kvalitetno da gradimo i proširujemo puteve, naročito u prigradskim naseljima - napominju u JKP "Put" i dodaju da je ta investicija i te kako opravdana.

Planirana je i nabavka novog grejdera, kao sastavnog dela u okviru tehnologije cementne stabilizacije puteva, budući da je tokom ove godine rashodovana jedna takva mašina, stara pune dve decenije.

Bezmalo 91,4 miliona dinara trebalo bi da uloži JKP "Čistoća" u investicione aktivnosti tokom naredne godine.

Kapitalne subvencije iz budžeta grada planirane su tako da 50 miliona dinara bude utrošeno za nabavku dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera, nešto više od 37 miliona planirano je za prvu fazu projekta sanacije, zatvaranja i rekultivacije novosadskog smetlišta, a ostatak za izgradnju reciklažnog dvorišta.

I JKP "Tržnica" je u gradskom budžetu planirana subvencija za novi godišnji program investicija od 36,5 miliona dinara.

- Najveći deo te podrške, odnosno 13 miliona dinara, planiramo da uložimo u nabavku velike čistilice za pijace.

Pražnjenje podzemnih kontejnera,foto D.Dozet

U "Tržnici" planiraju i ulaganje u izgradnju prostora za lako kvarljivu robu na Limanskoj pijaci, nabavku montažno-demontažnog magacina na Najlon pijaci, kao i kupovinu specijalnih vozila i druge opreme za ostale pijace na teritoriji grada.

ZA JGSP OSAM AUTOBUSA NA GAS

JAVNO gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" planira da iduće godine nabavi osam midi-autobusa sa pogonom na gas.

- Za ostvarivanje programa investicija planirali smo 100 miliona dinara - preciziraju u tom preduzeću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije