Uskoro teatar i kraj Morave

V. ILIĆ

15. 12. 2018. u 15:15

Čačak dogodine dobija gradsko pozorište za koje su već opredeljena budžetska sredstva

Ускоро театар и крај Мораве

Glumci iz Čačka posle premijere Foto Privatna arhiva

GRAD na Moravi konačno dobija svoje pozorište, a gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da će u lokalnom budžetu za narednu godinu na ime njegovog funkcionisanja biti opredeljena tri miliona dinara. Isprva će u Gradskom pozorištu Čačka biti zaposlena samo jedna osoba, koja će obavljati funkciju upravnika ili direktora ustanove, a - posle upisa u evidenciju Agencije za privredne registre - sedište će biti u Sinđeliđevoj ulici, u prostoru nove Gradske biblioteke.

- Kasnije ćemo videti u kom obimu će se pozorište razvijati, da li će biti potrebna nova zgrada, ili će biti dovoljni sadržaju koje sada imamo? U prvoj fazi želimo da se mladi ljudi organizuju, proizvode predstave i plasiraju ih na tržište kako bi od toga imali i prihode, a vremenom ćemo kontrolisano razvijati ovu ustanovu kulture, sa namerom da dostigne zavidan nivo - precizira gradonačelnik Todorović.

Nezvanično se saznaje i to da će polovina pomenutih budžetskih sredstava biti upotrebljena za platu upravnika i administrativno održavanje pozorišta, a preostalih milion i po će predstavljati novčanu bazu za produkciju predstava...

Inače, Gradsko pozorište Čačak je već počelo da funkcioniše, te premijerom predstave pod naslovom "Triptih o radnicima" doživela ogroman uspeh.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije