EKONOMSKI fakultet Univerziteta u Beogradu je OŠ "Dositej Obradović" u planinskom selu Svođe kraj Vlasotinca poklonio računare i prateću opremu, te obradovao 19 đaka koji su dosad na raspolaganju imali samo četiri zastarele konfiguracije. Željni novih znanja, obratili su se - očigledno - na pravu adresu i pomoć nije izostala...

- Hvala kolektivu Ekonomskog fakulteta koji je prepoznao potrebu naših đaka i pokazao dobru volju da nam olakša rad. Savremena oprema će posebno značiti učenicima petog razreda koji, u okviru projekta "2.000 digitalnih učionica", koriste digitalne udžbenike. Pritom, novi računari će deci biti dostupni ne samo tokom nastave, već i u slobodno vreme, kako bi nadoknadili nedostatak ovakve opreme u svojim domovima - ističe direktor škole u Svođu Dejan Petrović.

Pročitajte još - Kompanija NIS i Ekonomski fakultet u Subotici potpisali Memorandum o saradnji

A, dekan Ekonomskog fakulteta iz Beograda insistira na tome da je ovo prvi korak ka budućnosti, odnosno usvajanju osnova digitalne pismenosti...

- Uvereni smo u to da su računari neophodni i mališanima na selu, koji žive i rade u teškim uslovima, pa je naša reakcija bila sasvim spontana. Pozivam i druge ustanove da se priključe ovoj svojevrsnoj akciji, te pomognu školama u udaljenim delovima zemlje, gde je dece sve manje, pa smo dužni da im obezbedimo iste uslove za odrastanje i školovanje, kao što ih imaju njihovi vršnjaci u gradskim sredinama - zaključuje prof. dr Branislav Boričić.


HVALA

NESVAKIDAŠNjA donacija je u OŠ "Dositej Obradović" u Svođu iz Beograda stigla posredstvom kurirske službe AKS, koja je računare isporučila bez ikakve naknade.