Vučen tužio Kenu zbog 29 miliona dinara

J. ILIĆ

29. 11. 2018. u 14:41

Вучен тужио Кену због 29 милиона динара

Sedište Opštine u Smederevskoj Palanci Foto N. Živanović

Prvi čovek Smederevske Palanke podneo krivičnu prijavu protiv svog prethodnika. Kako je potrošen novac od Komesarijata za izbeglice?

PREDSEDNIK opštine u Smederevskoj Palanci Nikola Vučen je protiv svog prethodnika Radoslava Milojičića podneo krivičnu prijavu za nenamensko trošenje 29 miliona dinara, koliko sada potražuje Komesarijat za izbeglice i migracije...

- Tokom 2012. i 2013. toliko je iznosila državna pomoć Smederevskoj Palanci, na ime stambenog zbrinjavanja izbeglica i onih čije su kuće uništene u poplavama, ali nijedan dinar nije opravdan, odnosno nije se pomoglo raseljenima iz domova koji su se našli pod vodom. Umesto toga, Demokratska stranka i Radoslav Milojičić Kena su namirivali različite budžetske korisnike, pa mi sada do kraja decembra moramo da vratimo 14 miliona dinara, a na ime preostalog duga da dogodine izgradimo kuće za izbeglice - kaže Vučen i napominje da je zbog ovoga ugrožen i lokalni budžet koji je tek nedavno počeo da funkcioniše, posle sedmogodišnje blokade.

PROČITAJTE JOŠ - Smederevska Palanka: U bankrotu čekaju izbore

Povodom informacije da je opštinski javni pravobranilac zbog ovoga podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika opštine, Radoslav Milojičić, aktuelni funkcioner i poslanik Demokratske stranke, medijima nije odgovorio gde je pomenutih 29 miliona dinara...

Nikola Vučen

- Zbog privatnih obaveza, dva meseca nisam dolazio u Narodnu skupštinu i nisam čuo nijedan komantar Srpske napredne stranke o meni, a o tom novcu ništa ne znam jer već gotovo tri godine nisam predsednik opštine u Smederevskoj Palanci - zaključio je Radoslav Milojičić.

Radoslav Milojičić

"FEJSBUK"

DOK naprednjak Vučen naglašava da su od početka godine Tužilaštvu za organizovani kiminal protiv Milojičića podneli desetak krivičnih prijava zbog milionskih pronevera, te tvrdi da je samo na lokalni fudbalski klub nezakonito potrošio 135 miliona dinara, prozvani demokrata je posredstvom "Fejsbuka" odgovorio na, kako smatra, "sramne laži SNS o tome da je pokrao novac Komesarijata za izbeglice" i navodi imena petnaestak ljudi koji su dobili krov nad glavom, uz još 37 porodica koje su obezebeđene ovim novcem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)