Lajkovac: Leptiriću još 1.350 kvadrata

B. PUZOVIĆ

27. 11. 2018. u 06:00

Лајковац: Лептирићу још 1.350 квадрата

Nova zgrada za lajkovačke mališane Foto B. Puzović

Svečano otvorena nova zgrada predškolske ustanove. Nema više izdvojenih odeljenja

LAJKOVAČKA predškolska ustanova "Leptirić" je dobila novu zgradu ukupne površine 1.350 kvadrata u čiju je izgradnju lokalna samouprava uložila 112 miliona dinara dobijenih na ime naknade za iskopavanje uglja od rudarskog basena "Kolubara". U okviru projekta pod nazivom "Gradimo zajedno", još 17 miliona dinara za uređenje dvorišta obdaništa je obezbedilo Ministarstvo privrede.

PROČITAJTE JOŠ - Lajkovac: Deca igrom otvorila halu

Novi objekat ima 10 soba za boravak dece uzrasta od tri do šest i po godina, salu-igraonicu, kuhinju, kancelarije i prateće sadržaje. U zgradi je potpuno nova oprema, a u dvorištu su - uz zelenilo - "nikla" dva igrališta od 800 kvadrata, sa tartan podlogom i novim rekvizitima. Nova kotlarnica se sada nalazi u okviru istovetnog postrojenja u obližnjem Domu zdravlja.

- Kompleks sadrži sve što je potrebno u skladu sa važećim standardima i normativima u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u obdaništu boravi 505 mališana - kaže direktor Predškolske ustanove "Leptirić" Mila Mitrović. - U novom objektu su mlađa i pripremna predškolska grupa, te deca sa seoskog područja, a u staroj zgradi boravi jasleni uzrast. Više nemamo izdvojenih odeljenja i dobili smo znatno kvalitetnije, humanije i bezbednije uslove za boravak dece.

Mališani iz obdaništa sa Cetinja Foto B. Petrović

GOSTI

POVODOM otvaranja novog dela obdaništa, "Leptirić" je organizovao program tokom kojeg su grupe mališana različitog uzrasta izvele koreografije nagrađivane na dečjim festivalima širom Srbije. Najdraži gosti su im bili mališani iz Crne Gore - njih desetak iz PU "Zagorka Ivanović" sa Cetinja, što je nastavak višegodišnje uspešne saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije