Omaž advokatu Miti Gojkoviću (FOTO)

J. S.

15. 11. 2018. u 20:52

U Galeriji likovne umetnosti Rajka Mamuzića u Novom Sadu izložena postavka kojom je obeleženo 60 godina trajanja čuvene novosadske kancelarije

Омаж адвокату Мити Гојковићу (ФОТО)

FOTO D.Dozet

U CENTRU Novog Sada, u izložbenom prostoru Galerije likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića,koja se nalazi tačno preko puta čuvene advokatske kancelarije porodice Gojković, u četvrtak uveče otvorena je izložba pod nazivom „Advokat.“

Postavka je svojevrstan omaž advokatskoj profesiji dvadesetog veka u Vojvodini kroz priču o radu advokata Mite Gojkovića i njegovih kolega Stevana Rančevića i Tomislava Milića,doajena advokature Novog Sada, Vojvodine i Jugoslavije.

Profesija „advokat“ u porodici Gojković nastavlja se već 60 godina.Kancelariju Gojković zasnovao je Mita Gojković u čemu mu je najčvršči oslonac bila supruga Savka. Put advokature nastavili su njihova deca Dragan i Maja, a sada i Draganov sin Srđan .

Vidno uzbuđena, u prisustvu majke Savke, brata Dragana i njegove porodice, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kazala je da je ova izložba zapravo priča o velikim imenima advokature u vreme kada su na prvom mestu bili advokatska etika, znanje i sudbina klijenata.

-Bilo je to vreme bez mobilnih telefona i kompjutera, kada za advokate nije bilo velikih i malih slučajeva.Advokatura je u to vreme postavila visoke standarde i zaslužila epitet časne profesije – kazala je Gojkovićeva otvarajući izložbu.

USPEŠNI „MITA ŠTETA“

ADVOKAT Mita Gojković decenijama je predano i veoma uspešno radio na slučajevima naknada štete i zbog toga su mu sugrađani od milošte nadenuli nadimak „Mita šteta“.Među kolegama je uvažavan kao vrstan pravnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije