KRUŠEVAC: Krivične prijave zbog šumske krađe (FOTO)

S. Babović

11. 11. 2018. u 12:44

КРУШЕВАЦ: Кривичне пријаве због шумске крађе (ФОТО)

Foto: S. Babović

Kruševačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo šumska krađa u ataru sela Gaglovo kod Kruševca
KRUŠEVAC - KRUŠEVAČKA policija podnela je krivičnu prijavu protiv dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo šumska krađa u ataru sela Gaglovo kod Kruševca, saznaju “Novosti”. U policiji navode da su osumnjičeni u više navrata bespravno sekli šumu.

Krađu istražuju Osnovno javno tužilaštvo i policija, a oštećena vlasnica zabrana, Marija Milošević, procenjuje da je ogrevno drvo ilegalno posečeno na površini koja premašuje dva hektara.

Pročitajte još: Opustošili dva hektara tuđe šume, stradala stoletna stabla hrasta i cera!

- Za pustošenje šume saznali smo skoro, jer sa suprugom Dragonom i troje dece živimo u okolini Ražnja, pa tako u rodno Gaglovo dolazim samo da obiđem majku – navodi za “Novosti” vlasnica Marija Milošević.-Ukupna površina od 3,3 hektara je i prethodnih godina bila na udaru,ali nikada ovako masovna krađa nije bila.


Sagovornica “Novosti” veruje da je “poduhvat” krađe s obzirom na to koliko je šuma opustošena, morao da traje i nekoliko meseci. Nezvanične informacije govore o stradanju površine od oko 2,7 hektara, odnosno o seči oko 160 kubika drveta. Šumokradice su napravile čitave puteve i prokrčile prilaze Marijinoj šumi kako bi nemilice sekli i transportovali plen.

Od vrlo kvalitetnog cera i hrasta, dodaje sagovornica “Novosti”,ostali su samo panjevi i drveće za potpalu.Kradljivcima je išla na ruku činjenica da šumu u Gaglovu nije imao ko da brani.- U zadnje vreme češća je pojava bespravne seče u privatnim zabranima, čiji vlasnici ne žive u blizini, a najčešće su na udaru šume u Brusu i Kruševcu-ispričao nam je Manojlo Matić, samostalni referent za privatne šume i zaštitu životne sredine u JP “Srbijašume”.

Policija reaguje po svakoj prijavi građana,a ove godine, do slučaja u Gaglovu,evidentirali su četiri šumske krađe.


- Pripadnici policije su utvrdili identitet izvršilaca za u tri slučaja i podneli krivične prijave protiv pet osoba i jednu prijavu protiv nepoznatog izvršioca-navode u policiji.-Pripadnici MUP u Kruševcu postupaju po svakoj prijavi građana, preduzimaju sve potrebne mere i radnje iz svoje nadležnosti i u skladu sa zakonom obaveštavaju tužilaštvo i službena lica Šumske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije