Niču dva pogona u Kuli, najavljen i treći

Z. RAJIĆ

23. 10. 2018. u 09:54

Ничу два погона у Кули, најављен и трећи

PLAN Dogovor Kuljana sa predstavnicima nemačke kompanije Foto S. Paravina

Do kraja godine u industrijskoj zoni u Kuli posao će dobiti 500 radnika, ubrzo još njih 300. "Kalcedonija" kreće već od 1. novembra. "Euroin" preseljava mašine u nove hale. Pismo o namerama uputili i Nemci

U INDUSTRIJSKOJ zoni u Kuli do kraja godine biće otvorena dva pogona, u kojima će biti zaposleno 500 radnika, a dolazak u ovu opštinu i otvaranje 300 radnih mesta najavio je proteklih dana još jedan strani investitor. Predsednik opštine Velibor Milojičić saopštio je da će u novembru početi da radi pogon italijanske kompanije "Kalcedonija", jednog od najvećih svetskih proizvođača donjeg rublja. Ova firma je u industrijskoj zoni u Kuli kupila plac od dva hektara za nešto više od 100.000 evra, na kojem je podigla svoj treći pogon u Srbiji. "Kalcedonija" već ima fabrike "Fiorano" u Somboru i "Gordon" u Subotici. Na evidenciji NZS u Kuli je više od 4.000 nezaposlenih, a njih trista naći će posao u pogonu "Kalcedonije", koji će, kako se očekuje, 1. novembra otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Kuli i Feketiću (opština Mali Iđoš) posluje italijanska fabrika obuće "Euroin", koja u oba pogona zapošljava ukupno oko 300 radnika. "Euroin" proizvodi gornje delove obuće, koji se na finalizaciju šalju u Italiju. Obuća se pravi za modne kuće "Luj Viton", "Balensijaga" i "Guči".


PROČITAJTE JOŠ - STRANI INVESTITORI GRADE POGONE U KULI: Novih 500 radnih mesta


Reč je o vrlo skupoj obući, koja u naše prodavnice stiže iz uvoza. Kompanija "Euroin", čije je sedište u Ugrinovcima kod Beograda, preseliće postrojenja iz zakupljenog prostora u Kuli u novu fabriku u industrijskoj zoni u ovom gradu, a istovremeno će proširiti proizvodnju i, prema rečima Milojičića, zaposliti 200 radnika.

Prošle sedmice pismo o namerama doneli su u Kulu predstavnici nemačke kompanije "Vicenman" ("Witzenmann"), koja proizvodi fleksibilne elemente za auto-industriju. Kompanija, prisutna u 19 zemalja, namerava da u kulskoj industrijskoj zoni kupi šest hektara zemljišta za gradnju fabrike, u kojoj bi prve radnike primila početkom 2020.

- Spremni smo da zaposlimo 300 ljudi, a možda i više. Naši radnici u drugim zemljama veoma su zadovoljni uslovima, pa se nadamo da će i Kuljani biti motivisani za rad - rekao je direktor kompanije "Vicenman" Mihael Šajb.


HLADNjAČA

PREDSEDNIK opštine Kula naveo je da postoji interesovanje i za industrijsku zonu u Ruskom Krsturu.

- Privatnik iz Novog Sada želi da kupi 2,2 hektara zemljišta i podigne mini hladnjaču, u kojoj bi zaposlio oko 20 radnika - najavio je Milojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Рашо

23.10.2018. 11:45

Каже изрека "неће језик него право"! Тако да ће ово и да буде 2010. године, како је и написано!