GOLUBAC – Humanitarni koncert i aukcija slika zakazani za 13. oktobar u Golupcu, otkazani su, jer je obezbeđena nedostajuća suma novca za lečenje male Magdalene Marković (2) iz Dvorišta.

Kako su saopštili iz Narodne biblioteke „Veljko Dugošević“, organizatora akcije, iz Fondacije „Budi human“ javljeno im je da je novac obezbeđen i da treba obustaviti svako dalje prikupljanje.

- Koncert ćemo održati drugom prilikom, pod drugim nazivom i bez naplaćivanja ulaza. Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su želeli da dođu i podrže akciju, Turističkoj organizaciji Golubac na želji da pomognu prodajom slika, izvođačima koji su pokrenuli inicijativu, kao i onima koji su delili objavu za ovaj događaj – rekla je Slavica Ilić, v.d direktor golubačke Biblioteke.

PROČITAJTE JOŠ - DEVOJČICA IZ GOLUPCA MORA NA OPERACIJU: U Londonu spas za Magdalenu


Mala Magdalena ima tešku urođenu srčanu manu, a rođena je i bez plućne arterije. Jedino rešenje je hitna operacija na klinici „Harli strit“ u Londonu, za koju je bilo neophodno obezbediti 50.000 evra.

Sredstva za prvu Magdaleninu operaciju u novembru obezbeđena su iz budžeta "Za  lečenje oboljenja stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji".