ŽITELjE Limske doline obradovala je vest da je u domaćinstvu porodice Marjanović iz Velike Župe kod Prijepolja ovca ojagnjila čak četiri jagnjeta. Ovo nije čest slučaj, pa vlasnik sa ponosom ističe da je srećan što se ovo dogodilo baš u njegovom toru.

Porodica Predraga Marjanovića stočarstvom se bavi više od pola decenije. Na uzornoj farmi ovog domaćinstva je tridesetak ovaca i isto toliko alpskih koza, dok se dvorištem šepure kokoške i druge sitne životinje.

Pročitajte još: Prijepolje: Šantići na okupu

Predrag kaže da je bio iznenađen kada je ugledao četvoro identičnih zdravih jagnjadi, i da ovaj dar prirode nije očekivao.

- Dešavalo se da ovce ojagnje dvoje ili troje, ali ovo prvi put vidim - u dahu priča ovaj vredni domaćin. - Ovca nije mogla da prehrani četvoro jagnjadi, pa je dvoje ubrzo odbacila. Probali smo veštačkom hranom da i njih održimo u život, ali je jedno ipak uginulo.

Predrag Marjanović se bavio privatnim biznisom više od 20 godina, ali je pre nekoliko godina rešio da napusti višedecenijski posao, da zatvori firmu i da se posveti prirodi i zdravom načinu života na selu.

Pored stočarstva obrađuje i desetak hektara poljoprivrednog zemljišta, na kojem uzgaja sve namirnice neophodne za život. Višak mesa, sira i povrća, plasiraju uglavnom na tržište u Prijepolju i okolnim gradovima.