Prijepolje: Zgrada opštine, stara dva veka, dobija novi izgled

A. ROVČANIN

22. 09. 2018. u 15:45

Пријепоље: Зграда општине, стара два века, добија нови изглед

Na opštinskoj zgradi izgrađen još jedan sprat i stavljena fasada

Potpisan ugovor za drugu fazu radova na uređenju zgrade lokalne samouprave. Sređuju se stepeništa, plafoni, podovi, a radovi vrede oko 12,5 miliona

PREDSEDNIK opštine Dragoljub Zindović i direktor preduzeća "Rovčanin inženjering" Salahudin Rovčanin potpisali su ugovor koji predviđa nastavak građevinskih radova na sanaciji zgrade lokalne samouprave.

PROČITAJTE JOŠ - Prijepolje: Šantići na okupu

Projekat predviđa zamenu stolarije, uređenje holova i stepeništa, zamenu podnih podloga, sanaciju plafona i zidova i uređenje prostora ispred samog objekta. Procenjena vrednost radova iznosi 12,5 miliona dinara.

- Tokom prve faze projekta izvršena je dogradnja jednog sprata gde smo dobili nove prostorije, takođe, urađena je fasada na zgradi i promenjen krovni pokrivač. Sad je planirano uređenje prvog i drugog sprata, saniranje kompletnog stepeništa, izgradnja nadstrešnice i uređenje prostora ispred same zgrade. Nadam se da će ovaj vrlo zahtevan posao izvođač radova izvesti na kvalitetan način i u predviđenom roku, na obostrano zadovoljstvo - kazao je nakon potpisivanja ugovora predsednik opštine Dragoljub Zindović.

Direktor preduzeća "Rovčanin inženjering" Salahudin Rovčanin kaže da će ugovoreni poslovi biti završeni u zakonskom roku te da će ova firma radove vršiti partnerski, zajedno za još tri i izvođača.

- Odmah ćemo početi pripremne radove. Nadam se da će nam biti naklonjeni i vremenski uslovi, da bismo brzo završili spoljašnje radove. Paralelno sa tim radovima saniraće se i unutrašnji prostor. Siguran sam da ćemo u ugovorenom roku završiti sve što je u ugovoru predviđeno - ističe Rovčanin.

Paraf na ugovor stavili Zindović i Rovčanin

Vrednost svih izvedenih radova, kada budu okončani, premašiće cifru od 33 miliona dinara. Rebalansom budžeta lokalna samouprava će opredeliti sredstva za nabavku enterijera za opremanje prostorija koje su dobijene prilikom dogradnje opštinske zgrade.

STARA DVA VEKA

INAČE, zgrada u kojoj je smeštena Opštinska uprava sagrađena je u 19. veku. Ovo je prva velika rekonstrukcija i sanacija kompletne zgrade, što je prilično delikatan posao s obzirom na činjenicu da nije bilo odgovarajuće projektne dokumentacije iz vremena kada je zgrada građena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije