Grejači iz Svilajnca za ceo svet

Z. Gligorijević

11. 09. 2018. u 16:41

Firma „Ariston“ otvara pogon u Sviljncu

Грејачи из Свилајнца за цео свет

Predrag Milanović, Foto: Z. Gligorijević

SVILAJNAC – Svetski brend „Ariston“ je posle više od godinu dana ispitivanja tržišta u Srbiji odlučio da novu fabriku izgradi u Svilajncu. S opštinom je već potpisan ugovor o iznajmljivanju hale od 4.000 kvadratnih metara u „Velikom polju“, ali je ugovorom predviđeno da je i otkupe ukoliko budu zadovoljni proizvodnjom.

Prema rečima predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića, u konkurenciji je bilo desetine gradova u Srbiji, ali je Svilajnac uspeo da pobedi, pa su veoma ponosni na ovaj veliki projekat.

- Ova fabrika će u naredne tri godine zaposliti 110 radnika, koji će izrađivati grejače za belu tehniku za ceo svet. Treće godine proizvodnje očekujem izvoz od gotovo 30.000.000 dolara i mogu da kažem da će iz Svilajnca odlaziti grejači za sve robne marke, poput „Boša“, „Gorenja“ i druge svetske brendove – ocenio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

PROČITAJTE JOŠ - Milanović: Svilajnac dobija novu fabriku sa 200 zaposlenih

On je dodao da su predstavnici „Aristona“ već ušli u halu, do kraja godine bi trebalo da donesu opremu, proizvodnja bi trebalo da počne već početkom naredne godine, a raspisali su i konkurs za prijem radnika, jer je reč o složenom poslu, koji zahteva obuku u Italiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije