DRUGI KRUG TRKE ZA INDEKS: Univerzitet u Novom Sadu obezbedio nova mesta za upis brucoša u narednu školsku godinu

LJ. P.

27. 08. 2018. u 10:45

Na Ekonomskom fakultetu preostalo još 324 mesta, od kojih je 79 budžetskih

ДРУГИ КРУГ ТРКЕ ЗА ИНДЕКС: Универзитет у Новом Саду обезбедио нова места за упис бруцоша у наредну школску годину

Imena upisanih / Foto D. Dozet

SVRŠENI srednjoškolci koji nisu uspeli da u prvom upisnom krugu upišu fakultet, novu šansu za studiranje na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu imaće početkom septembra, kada počinje drugi upisni rok.

Na Ekonomskom fakultetu preostalo je još 324 mesta, od kojih su 79 budžetska, a 245 je samofinansirajućih. Na Pravnom fakultetu ima još 382 mesta, i to samo tri za one čije će se školovanje finansirati iz budžeta i 379 samofinansirajućih.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja takođe ima slobodnih mesta. Na studijskim programima menadžer u sportu ima 22 slobodna mesta za studente koji bi se sami finansirali, kao i za još 68 studenata koji se opredele za diplomiranog profesora fizičkog vaspitanja i sporta, kao i 52 indeksa za program profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, u spetmebarskom roku, biće podeljeno 198 indeksa budućim studentima, a Pedagoški fakultet u Somboru moći će da primi još 152 brucoša, i to 62 čije će se školovanje finansirati iz budžeta i 90 samofinansirajućih. Na Građevinskom fakultetu ima 76 slobodnih mesta.

Na fakultetu tehničkih nauka u drugom, septembarskom roku ima 398 slobodnih mesta na osnovnim akademskim studijama od čega 79 budžetskih i 319 samofinansirajućih i 86 nepodeljenih indeksa za osnovne strukovne studije, od čega 23 čije se školovanje finansira iz budžeta i 63 za one koji će sami plaćati svoje studiranje. Filozofski fakultet raspolaže sa još 227 nepopunjenih mesta od čega 33 budžetska i 194 samofinansirajućih. Za one koji žele da dalje školovanje nastave na Poljoprivrednom fakultetu, preostalo je još 272 indeksa, od čega 115 za one čije će se školovanje plaćati iz budžeta i 157 samofinansirajućih.

Prvu godinu na Tehnološkom fakultetu u drugom roku moći će da upišu još 62 buduća studenta, od čega 37 budžetskih i 25 samofinansirajućih. Na Ekonomskom fakultetu u septembarskom roku ima još 324 slobodnih mesta, od čega 79 budžetskih i 245 samofinansirajućih.

PRIJAVE I POLAGANJE

PRIJAVE za polaganje prijemnog ispita na fakultetima se primaju 3. i 4. septembra, dok je polaganje 6. i 7. septembra. Konačne rang-liste biće objavljene do 10. septembra, a dva dana kasnije, odnosno 12. septembra, je upis primljenih akademaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)