AKVA PARK U JAGODINI: U smeni 12 spasilaca, kontrola vode svaka tri sata

Tanjug

23. 08. 2018. u 23:33

Akva park ima dežurnu lekarsku službu a na vidnim mestima je istaknuta zabrana skakanja u bazene, da se, kaže, ne bi povredili oni koji skaču u vodu i da ne bi povredili druge

АКВА ПАРК У ЈАГОДИНИ: У смени 12 спасилаца, контрола воде свака три сата

Foto Tanjug

U Akva parku u Jagodini, na sedam bazena, od kojih je jedan Olimpijskih razmera, dnevno dežura i do 12 licenciranih spasioca, vodu svaki dan kontroliše Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) u Ćupriji, a interna kontrola, svaka tri sata, izjavio je danas Tanjugusportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu je Akva park Zoran Gligorijević.


Akva park ima dežurnu lekarsku službu a na vidnim mestima je istaknuta zabrana skakanja u bazene, da se, kaže, ne bi povredili oni koji skaču u vodu i da ne bi povredili druge.


"Bezbednost kupača i ispravnost vode su nam na prvom mestu, od samog početka rada bazena, pre 12 godina, i za to vreme nismo imali, osim manjih ogrebotina kod dece, nikakvih problema", rekao je Gligorijević.


Stručnjaci ŽJZ, svaki dan uzimaju uzorke vode iz svih bazena i njihove analize su do sada pokazivale potpunu ispravnost vode, a služba Akva parka, koja radi na održavanju, svaki tri sata vrši kontrolu ispravnosti vode, objasnio je Gligorijević.


Rezultate prikazujemo Sanitarnoj inspekciji koja redovno posećuje Akva park, dodao je on i istako da Akva park ima digitalni sistem za doziranje sredstava za dezinfekciju vode.


"Pored redovne dnevne kontrole, mi i uveče kada su bazeni prazni, doziramo, ponovo sredstva za higijenu vode i čekamo jutro i novu kontrolu pred otvaranje kapija Akva parka u deset sati", rekao je Gligorijević.Sa zadovoljstvom mogu da kažem da za 12 godina nije bilo nikakvih pritužbi kupača, a bilo ih je oko 4,5 miliona iz gtovo svih krajeva Srbije i inostarnstva, na zdravstvene problem, bolesti kože... dodao je Gligorijević.


Spasilačka služba ima 20 licenciranih spasioca, zavisno od broja kupača, kojih vikendom ima i po pet i više hiljada, u smeni je deset do 12 spasioca. Na bazenima je obavežna dežurna lekarska služba za sitne povrede, uglavnom kod male dece kod trčanja, a za ozbiljunije je angažovan Dom zdravlje u Jagodini, dodao je Gligorijević.


Ovih avgustovskih vrućih i sparnih dana, u bazenima Akva parka, spas od vrućine radnim danom potraži oko 3.000 kupača, a vikendom, pet do šest hiljada, istakao je Gligorijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije