Jedni o fabrikama, a drugi o bezakonju

Sl. PAŠIĆ

07. 08. 2018. u 09:50

Једни о фабрикама, а други о безакоњу

Zgrada Skupštine opštine Sečanj

Lokalna vlast u SO Sečanj zadovoljna završenim poslom, opozicija bombarduje pitanjima. SNS: Otvaraju se pogoni ; SPS: Čekamo odgovor na zamerke revizora

ZADOVOLjAN sam radom naše lokalne samouprave i gotovo sve što smo zacrtali ispunili smo u prvih šest meseci, izjavio je predsednik Opštine Sečanj Predrag Rađenović nakon poslednje sednice SO u letnjem periodu i usvajanja rebalansa budžeta, koji je usledio zbog znatnog povećanja prihoda u prvom polugođu.

Od značajnijih projekata, čija je realizacija u toku, Rađenović ističe rekonstrukciju vodovoda u Krajišniku, za šta će biti utrošen 21 milion dinara. Za sređivanje atarskih puteva namenjeno je više od 22 miliona, a osam za uređenje divljih deponija. Obaveze prema sportskim klubovima, udruženjima i verskim zajednicama, izvršene su u visini od 50 odsto. Pokrenuti su i projekti zalivnog sistema u Neuzini, te pokrivanja pijace u Jaši Tomiću.

- Ono što posebno raduje je gotovo izvesno pokretanje proizvodnje traktora u Jarkovcu, u aranžmanu indijske firme koja je kupila IMT, kao i "Cimosa" u Sečnju, gde će francuska automobilska kompanija otvoriti pogon za proizvodnju auto-delova. U obe fabrike posao će dobiti po sto radnika - izneo je Rađenović, ističući da se stanje u pogledu zaposlenosti u opštini značajno povećalo u zahvaljujući "Drekslmajeru" iz Zrenjanina, u čijim pogonima je angažovano više od 400 stanovnika Sečnja.

Pročitajte još - Vlast u Sečnju nelegalno potrošila polovinu budžeta: Od redovnog rada uzimali honorare

Za razliku od gotovo svih opština u državi, socijalisti su ovde u opoziciji, a uprkos nespornim rezultatima lokalne vlasti, SPS očekuje vruću političku jesen. Naročito posle izveštaja revizora o nezakonitostima u trošenju budžeta u ranijem periodu.

- Čekamo odgovore na gotovo 50 odborničkih pitanja - kaže mr Milan Radovanović, predsednik odborničke grupe SPS u SO.

Pored ostalog, za "letnji nespokoj" vlasti, socijalisti su se izborili pitanjima o korišćenju službenih automobila u upravi, naplati duplih dnevnica i naknada članovima raznih komisija, trošenju sredstava samodoprinosa u Sečnju, finansijskom poslovanju ove MZ...

- Zahtevamo i informaciju da li neki organ kontroliše i vodi evidenciju o naplati mesnog samodoprinosa, jer imamo saznanja da se mimo Zakona o prebivalištu i boravištu, građani masovno odjavljuju iz Sečnja i fiktivno prijavljuju u drugim mestima kako bi izbegli plaćanje samodoprinosa - iznosi Radovanović.

Sa sednice SO pred letnju pauzu

OTKUD OTPREMNINE ZA KPZ?

SOCIJALISTI zahtevaju objašnjenje na osnovu čega opštinska uprava isplaćuje otpremnine zaposlenima u KPZ, kada je to udruženje građana i nema nikakve veze sa budžetom!? U KPZ, inače, na spisku zaposlenih koji su primali platu od opštine gotovo deceniju, vodilo se 13 radnika. Među njima i jedan student koji se školovao u Rusiji, te novinarka, dopisnica RTV iz Zrenjanina...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

sasa

07.08.2018. 11:14

Ako dodje do bilo kakve zloupotrebe, ko god je u pitanju treba hitno reagovati i to u svim opstinama. Dosta lopovluka.

MAKSS

07.08.2018. 11:26

Opozicija jedino sto zna to je da omalovazava tudji rad i postignuce, a da pri tome oni sami nista ne rade.