MATURANT BRILjIRA MEĐU STATIVAMA: Kristijan Župić (17) najmlađi golman debitant u istoriji fudbalske Superlige Srbije

Slobodan Bajić

nedelja, 29. 07. 2018. u 08:00

МАТУРАНТ БРИЉИРА МЕЂУ СТАТИВАМА: Кристијан Жупић (17) најмлађи голман дебитант у историји фудбалске Суперлиге Србије
Kristijan Župić (17), koji je u prošlom šampionatu, u maju, kao šesnaestogodišnjak čuvao gol Bačke u duelu sa Spartakom u našem najkvalitetnijem takmičenju, pred start nastupajuće sezone pojačao je redove Cementa, člana Srpske lige

IZ Bačke Palanke, preko Dunava, u Beočin. Kristijan Župić (17), najmlađi golman debitant u fudbalskoj Superligi Srbije, koji je u prošlom šampionatu, u maju, kao šesnaestogodišnjak čuvao gol Bačke u duelu sa Spartakom u našem najkvalitetnijem takmičenju, pred start nastupajuće sezone pojačao je redove Cementa, člana Srpske lige.

Dobitnik plakete Fudbalskog saveza Vojvodine za 2017. godinu, kao poseban vid priznanja za dotadašnji trud, rad i napredak, mladi golman je završio treći razred čuvene novosadske gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", i uz pripreme za polazak u završni razred, među maturante, okrenuo novu stranicu u tek započetoj karijeri.

- Leto provodim radno - kaže Župić. - Dok su moji saigrači iz prvog tima Bačke bili na zasluženom odmoru a drugari iz školske klupe na raspustu, ja sam svakodnevno trenirao u Bačkoj Palanci sa trenerom Stevanom Kneževićem. Odradio sam zatim kompletne pripreme sa OFK Bačka u Brzeći na Kopaoniku i, evo, prešao u beočinski Cement, u kojem sam nastavio da radim maksimalno, sa puno entuzijazma, jer je mesto na golu izvor moje istinske sreće i životne radosti.

PROČITAJTE JOŠ: Egipatski golman u istoriji Mundijala

KRISTIJAN se najpre rastužio kada su mu čelnici Bačke, u kojoj je bio drugi golman, saopštili da ide na pozajmicu u Cement, na kaljenje. Međutim, odmah se uklopio u novu sredinu i prihvatio činjenicu da će u beočinskom trećeligašu biti prvi čuvar mreže.

- Shvatio sam da je to trenutno najbolja opcija. Jer, želim da branim u seniorskom fudbalu, a u Cementu sam dobio priliku da pokažem šta znam i koliko umem. Iza mene je najuspešnijih godinu i po u mojoj dosadašnjoj fudbalskoj karijeri, u Bačkoj, gde sam stekao dragoceno iskustvo i sjajne prijatelje, saigrače.

NA stadionu kraj cementare mladi golman je naišao na sjajan prijem kolega fudbalera, rukovodstva i stručnog štaba.

- To je veoma predusretljiv kolektiv. Šef stručnog štaba je Radovan Krivokapić, a trener golmana sjajni Milan Jovanić. Obojica su bila reprezentativci Srbije, a sada su mladi vrhunski stručnjaci, pa su uslovi za moj dalji rad i napredak besprekorni. Na meni je da dam sve od sebe, da opravdam ukazano poverenje. Želim da se ustalim na golu, da napredujem, a najveća želja mi je da budem "jedinica" reprezentacije Srbije - ističe Župić.

PUN POGODAK

DOLAZAK izuzetno talentovanog Kristijana Župića među stative Cementa, prema rečima Radovana Krivokapića, šefa stručnog štaba, najveće je pojačanje za beočinski klub.

- Njegov dolazak je pun pogodak - kaže Krivokapić. - U dve prijateljske utakmice, protiv superligaša Bačke i omladinaca Vojvodine, branio je odlično i potvrdio izuzetan potencijal. Uveren sam da je pred njim blistava budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije