Đački smeštaj za čistu peticu

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 07. 2018. u 07:00

Četiri i po decenije rada doma učenika srednjih škola "Srećno" u Ćupriji

Ђачки смештај за чисту петицу

Laureati republičke "Domijade" u Kraljevu sa direktorom - Foto Dom "Srećno"

MINULA školska godina je jedna od najuspešnijih za dom učenika srednjih škola "Srećno" u Ćupriji koji su pre 45 godina sagradili kamarati iz rudnika mrkog uglja "Rembas" u Resavici, kako bi svojoj deci omogućili bolje uslove za obrazovanje - kaže direktor Tatjana Milojević.

Dom raspolaže sa 26 komfornih soba, učionicama, bibliotekom, internet i TV salom, te moderno opremljenim klubom za druženje, a ima i bežični pristup internetu, i sopstveni sistem za grejanje na gas.

- Tokom prethodne tri godine su rekonstruisana kupatila na oba sprata, a obnovljeni su još ulazno stepenište i hol sa savremenom recepcijom. Posle mnogo godina, zastarelu vešernicu je zamenila potpuno nova, baš kao što su i dotrajali dušeci postali prošlost. Sve prostorije su okrečene, a nameštaj iznova tapaciran - nabraja sagovornik "Novosti" i napominje da je, zarad povećanja bezbednosti, Dom pojačao sistem video-nadzora, a učenici i zaposleni pri ulasku se identifikuju specijalnim karticama.

- Početkom juna su nam uručena dva Sertifikata o usaglašenosti. Prvi reguliše rad po najnovijoj verziji standarda ISO 9001:2015 u oblasti pružanja usluga ishrane, smeštaja i vaspitnog rada za učenike srednjih škola, a drugi se odnosi na pripremanje obroka usaglašeno sa zahtevima HACCP standarda. Pritom, odvajanjem kuhinje od trpezarije je dobijen novi prostor za organizovanje najrazličitijih domskih aktivnosti - zaključuje direktor Tatjana Milojević.

Detalj iz trpezarijskog dela

ĐACI ZA PONOS

NA regionalnoj "Domijadi" - u oblasti kulturno-umetničkog stvaralaštva - Ćupričani su osvojili dva prva, jedno drugo i tri treća mesta, a na regionalnim sportskim susretima po jedno prvo i drugo, te osam trećih mesta. Sa republičke "Domijade" u Kraljevu dramska sekcija se vratila kao pobednik, dok je folklorni ansambl osvojio drugo, a šahista Nikola Vučković treće mesto.


UPIS

POSLE upravo završenog konkursa, izvesno je da će u Dom koji radi pod okriljem Vlade Srbije - jer ga je 2009. preuzelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - naredne školske godine primiti ukupno 103 učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije