Pokrajinske vlada: Sledi obnova bolnice u Somboru

Z. G.

18. 07. 2018. u 13:54

Покрајинске влада: Следи обнова болнице у Сомбору

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Foto: Pres služba PV

Pokrajina podržala programe i projekte u zdravstvu i drugim oblastima

POKRAJINSKA vlada usvojila je u sredu informaciju o potrebi rekonstrukcije regionalne Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru, kojoj gravitira blizu 190.000 stanovnika Zapadnobačkog okruga.

Zajedno sa lokalnim samoupravama Sombor, Apatin, Odžaci i Kula, Pokrajina će u prvoj fazi obezbediti sredstva za sufinansiranje izrade projektne dokumentacije i za kompletnu adaptaciju zgrade Hirurškog bloka, koja je izgrađena 1987. godine i nije temeljnije obnavljana.

- Druga faza obuhvata dogradnju novog dela za odeljenja neurologije, pneumoftiziologije i interne medicine, a treća adaptaciju ostalih objekata i uređenje prilaznih puteva i kruga bolnice - precizirano je u saopštenju.

Pročitajte još - Mirović: Pokrajinska vlada podržava projekte u Srebrenici

Pokrajinska vlada dala je saglasnost na izmene ovogodišnjih programa rada i finansijskih planova više pokrajinskih institucija.

Za izmenu programa poslovanja "Parka Palić” obezbedila je dodatnih 100 miliona dinara za projekat proširenja sadržaja na termalnom bazenu na Muškom štrandu na Paliću, kako bi ponuda tog turističkog odredišta bila još atraktivnija za posetioce.

Fondu za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine sredstva su povećana za 20,28 miliona dinara. Namenjena su za jednokratnu novčanu pomoć učenicima srednjih škola iz izbegličkih i raseljeničkih porodica, otkup seoskih domaćinstava i za projekat pružanja pomoći izbeglicama u ostvarivanju svojih vlasničkih prava na nekretninama u BiH.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije