RADOVI na izgradnji Naučno – tehnološkog parka u Novom Sadu koji zajedno finansiraju Pokrajinska vlada, Vlada Srbije i Jedinica za upravljanje projektima, biće okončani do školske 2019/2020. godine – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom posete gradilištu jedne od najvećih investicija u Novom Sadu.

- Cilj nam je da radove završimo u planiranom roku i da poslovanje Naučno-tehnološkog parka doprinese celokupnom ekonomskom razvoju AP Vojvodine i Srbije - naveo je Mirović i istakao da očekuje da će za opremanje objekta sredstva biti izdvojena iz budžeta Grada Novog Sada.

Naučno-tehnološki park prostiraće se na 30.000 kvadrata. Namenjen je Fakultetu tehničkih nauka, start-ap kompanijama i naučnim institutima čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

Na oko 10.000 kvadratnih metara biće učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka , a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz tog fakulteta i koje će tu, prema predviđanjima, zaposliti još oko 3.000 novih inženjera.

Kamen temeljac za drugu fazu izgradnje Naučno-tehnološkog parka u kampusu Novosadskog univerziteta položen je 2016.godine i prema tadašnjim predviđanjima, ova investicija koštaće oko 12,6 miliona evra.