Grade bazene na Samaru

S. B.

13. 07. 2018. u 17:41

Privode se kraju radovi vredni 70 miliona evra na Sportskom centru u Ribarskoj banji

Граде базене на Самару

NOVI Sportsko-rekreativni centar na brdu Samar u Ribarskoj banji, čija je izgradnja u toku, trebalo bi da budu dovršen do 1. avgusta - rečeno je u Gradskoj upravi. Kompletna investicija na lokaciji udaljenoj 35 kilometara od Kruševca, koja podrazumeva izgradnju tri bazena sa pratećim ugostiteljskim i sportskim objektima, iznosi oko 70 miliona evra.

- Želimo da izgradnjom ovih sadržaja upotpunimo ponudu Banje, i da omogućimo zainteresovanima iz Kruševca i okoline da dođu i uživaju u sportskim sadržajima koji će ovde biti ponuđeni - navodi dr Dušan Šokorac, generalni direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Ribarska banja. - Ovde već postoji jedan teniski teren, a pored bazena i terena za odbojku na pesku, svi zainteresovani moći će da iznajme bicikle i uživaju u vožnji po uređenim biciklističkim stazama.U rukovodstvu lečilišta veruju da će novi kompleks proširiti ponudu, koju već čini popularno Kulturno leto sa nastupima kulturno-umetničkih društava, festivali hrane i starih zanata, umetničke kolonije...

Specijalna bolnica raspolaže sa oko 500 ležajeva koji su tokom leta dupke puni (oko 200 je u sistemu RFZO), a pored vila u banji, pacijentima i turistima je na raspolaganju i oko 400 ležajeva u tri privatna hotela i seoskim domaćinstvima nedaleko od lečilišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije