ZRENjANINSKA novinarka Branka Jajić (66) van životne opasnosti je i oporavlja se kod kuće, nakon što je 19. maja, dok je vodila program, na nju pala metalna konstrukcija bine na etno-festivalu "Banatska priča" u naselju "Bagljaš".

Novinarka je zadobila teške povrede - polomljena su joj sva rebra i obe ključne kosti. Život joj je spasen zahvaljujući efikasnoj intervenciji lekara ovdašnjeg Urgentnog centra i potom operaciji u bolnici u Sremskoj Kamenici.

Policija je odmah uhapsila Dragana Šijakovića (50), direktora preduzeća "Top ton", koje se bavi postavljanjem bina. Iza rešetaka našao se i Milan Grbić (38), vlasnik agencije za organizovanje zabavnih manifestacija "Studio plus 023", koji je osumnjičen za saizvršilaštvo u istom krivičnom delu.

Istraga protiv njih dvojice otvorena je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Nedeljnik za koji radi Branka Jajić, neprestano istražuje slučaj i poručuje da će sve učiniti kako bi odgovorni bili izvedeni pred lice pravde. Nailaze, kažu, na brojne opstrukcije, čak ne može da se sazna ko je potpisao ugovor s agencijom "Studio plus 023", za koju je utvrđeno da je konkurisala za javnu nabavku postavljanja bine u petak 11. maja. U ponedeljak 14. maja, potpisala ugovor, a registrovana je dva dana pre objavljivanja konkursa, na istoj adresi gde i "Top ton"...

PROČITAJTE JOŠ - SRUŠILA SE BINA NA ETNO FESTIVALU U ZRENjANINU: Uhapšen vlasnik firme koja je postavila konstrukciju

- Sve pokazuje da nije bez osnova što se već godinama u javnosti osporavaju kvalifikacije pojedinih pružalaca usluga organizacije manifestacija - kaže urednik i direktor "Zrenjnina" Dalibor Bubnjević, a poznato je da je za sve poslove višemilionske vrednosti oko postavljanja bina za zrenjaninske "Dane piva" pretplaćen "Top ton", bez i jednog zaposlenog radnika!

PROPUST

ADVOKAT Dragan Bukvić, zastupnik Jajićeve, kaže za "Novosti" da na mnoga pitanja očekuje odgovore tokom istrage.

- Pre svega, koje propuste i nepravilnosti su počinili sami montažeri bine, a koje organizatori, službe Grada, ili neki drugi nadležni subjekti - iznosi Bukvić.