SMEDEREVSKA ŽELEZARA: Četvoro radnika povređeno u požaru

J. I.

27. 06. 2018. u 11:00

Nesreća u pogonu Hladne valjaonice, došlo do eksplozija koja je izazvala požar. Sumnja se da je eksploziju izazvalo curenje gasa

СМЕДЕРЕВСКА ЖЕЛЕЗАРА: Четворо радника повређено у пожару

Foto N. Živanović

U ŽELEZARI u Smederevu, u pogonu Hladne valjaonice, u sredu je došlo do eksplozija koja je izazvala požar, a četiri radnika su lakše povređena. Sumnja se da je eksploziju izazvalo curenje gasa i istraga će u četvrtak biti nastavljena.

U saopštenju za javnost HBIS grupe Srbija, ne pominje se eksplozija, već je navedeno da je u Hladnoj valjaonici, u pultu Regeneracija izbio požar u 7.30 ujutru. Četvorica radnika su u požaru zadobila opekotine lakšeg stepena.

- Zaposleni su odmah prevezeni u Urgentni centar u Smederevu gde im je ukazana medicinska pomoć, i prema nezvaničnim informacijama dobro se osećaju - saopšteno je iz Železare.

"Novostima" je u Opštoj bolnici "Sveti Luka" potvrđeno da su radnici dobro, i da su zadobili lakše opekotine drugog stepena po rukama i u predelu glave. Oni su tokom dana otpušteni na kućno lečenje. Požar su, kako saznajemo, lokalizovale vatrogasne ekipe Železare.

Istragu o uzrocima izbijanja požara u sredu pre podne započeli su predstavnici Sektora za vanredne situacije. U sredu nije bilo moguće saznati da li su utvrdili uzrok nesreće.

Nezvanično saznajemo da je do eksplozije najverovatnije došlo usled curenja gasa koji se, inače, u ovom delu pogona, ne nalazi. Nije ustanovljeno na koji način je gas dospeo do takozvanog pulta Regeneracije.

UNIŠTEN ZID

U EKSPLOZIJI, kako smo nezvanično saznali, raznet je deo zida pogona od petnaestak kvadrata. Srećom, izbegnute su teže posledice.

Kako istraga u sredu nije dala rezultata, istragu će u četvrtak da nastave specijalizovane ekipe Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije