Garaža će doprineti resenju gorućeg problema na Kopaoniku

Tanjug

23. 06. 2018. u 16:46

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić i direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Dejan Đika, prisustvovali su danas na Kopaoniku početku radova na izgradnji prve javne garaže sa heliodromom

Гаража ће допринети ресењу горућег проблема на Копаонику

Foto Tanjug

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić i direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Dejan Đika, prisustvovali su danas na Kopaoniku početku radova na izgradnji prve javne garaže sa heliodromom, što bi trebalo da bude završeno do decembra.

Izgradnja garaže sa 312 parking mesta je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata koji se gradi na Kopaoniku i ovo će značanjo doprineti rešavanju hroničnog, gorućeg problema koji pre svega turisti imaju na Kopaoniku tokom zimske turističke sezone, rekao je ministar LJajić.

"Izgradanja garaže sa 312 parking mesta, izgradnja heliodroma, nešto je što je bilo itekako potrebno Kopaoniku kao jednom od glavnih turističkih centara, destinacija u zemlji", rekao je LJajić.


On je naveo da je investicija vredna više od 570 miliona dinara, a da je Ministarstvo je izdvojilo 100 miliona dinara, dok će ostala sredstva biti obezbeđena iz redovnog poslovanja Skijališta Srbije.

"U svakom slučaju, nešto što će biti apsolutno vraćeno kroz prihode koje će Skijališta Srbije ubirati. Verujemo da je ovo jedan od onih projekata na koji se dugo čekalo i nadam se da će projekat biti završen onda kada je i planiran, a to je do početka zimske turističke sezone. Najkasnije do decembra meseca", rekao je LJajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

stranac

24.06.2018. 10:30

Мали савет за лектора Новости.Исправно се пише и каже хелидром, а не хелиодром, као што се каже хеликоптер, а не хелиокоптер.Хелио је префикс који потиче од грчке речи "сунце" и нема везе са хеликоптерима.