KRUŠEVAC - Posle skoro šest dana, nadležni su dali zeleno svetlo da je voda u sistemu vodovoda u Kruševcu može da se koristi za piće i za pripremanje hrane, potvrđeno je „Novostima“. Poslednji rezultati tri uzastopna izveštaja Zavoda za javno zdravlje pokazali su da je voda potpuno zdravstveno ispravna.

Korisnici regionalnog cevovoda bili su isključeni sa mreže 16. i 17.juna, kako bi se započeli kapitalni radovi na sistemu-formiranje daljinskog upravljanja i nadzora nad celokupnim magistralnim cevovodom. Iako je tehnička voda puštena u mrežu već drugog dana radova, 15 stacionarnih i 17 pokretnih cisterni obezbeđivali su stanovništvo, privredna društva i zdravstvene ustanove pijaćom vodom.

PROČITAJTE JOŠ - Kruševac: Radovi završeni, stiže tehnička voda

Sa regionalnog sistema se,inače snabdeva 65 od čak 101 naseljenog mesta koliko ih ima teritoriji Kruševca, odnosno 110.000 stanovnika, te tri naselja u Trsteniku(Stari Trstenik, Bresno Polje, Stopanje), Ćićevca.Prema informacijama iz JKP Vodovod Kruševac očekuje se da radovi na daljinskom upravljanju i nadzoru traju sve do kraja jeseni.
Foto: JKP Vodovod